نور الاسلام الافضل
اتعلموا الطبخ واحدة واحدة  ارجو التثبيت 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة نور الاسلام
سنتشرف بتسجيلك
شكرا اتعلموا الطبخ واحدة واحدة  ارجو التثبيت 829894
ادارة المنتدي اتعلموا الطبخ واحدة واحدة  ارجو التثبيت 103798
نور الاسلام الافضل
اتعلموا الطبخ واحدة واحدة  ارجو التثبيت 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة نور الاسلام
سنتشرف بتسجيلك
شكرا اتعلموا الطبخ واحدة واحدة  ارجو التثبيت 829894
ادارة المنتدي اتعلموا الطبخ واحدة واحدة  ارجو التثبيت 103798
نور الاسلام الافضل
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


قد يقول الانسان كلمة يسعد بها عمره كله وقد يقول كلمة يشقى بها عمره كله فاتق الله فى كلماتك وجوارحك واجعل انفاسك كلها تخرج فى طاعة الله . فان خرجت بعضها فى معصيته ..فاجتهد على تزكية الباقى منها واجعلها فى طاعتة واجتهد فى الطاعة كما اجتهدت فى المعصية<
 
البوابةالرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» الفيلم العربى الجوهرة
اتعلموا الطبخ واحدة واحدة  ارجو التثبيت Icon_minitimeالإثنين أغسطس 25, 2014 10:10 pm من طرف أبو أحمد

» مراجعة دين ترم ثانى جامدة للصف الاول الاعدادى
اتعلموا الطبخ واحدة واحدة  ارجو التثبيت Icon_minitimeالأحد مايو 05, 2013 8:49 pm من طرف lara858

» فسر حلمك عندنا
اتعلموا الطبخ واحدة واحدة  ارجو التثبيت Icon_minitimeالأربعاء ديسمبر 12, 2012 12:35 am من طرف خلود جمال

» تحميل برنامج skype 4 مسنجر سكاى بى Skype 4.0.0.215 - Final 2009 - التحدى
اتعلموا الطبخ واحدة واحدة  ارجو التثبيت Icon_minitimeالأحد مايو 20, 2012 3:07 pm من طرف he_105

» قنبلة مراجعة لمادة الدراسات الصف الاول الاعدادى ترم ثانى
اتعلموا الطبخ واحدة واحدة  ارجو التثبيت Icon_minitimeالجمعة أبريل 27, 2012 12:24 am من طرف دينار سعيد

» الحلى النوبية الغد المشرق
اتعلموا الطبخ واحدة واحدة  ارجو التثبيت Icon_minitimeالسبت يناير 28, 2012 11:29 pm من طرف مصطفى بقوري

» (طريقة البحث عن الفايروس وحذفـــه
اتعلموا الطبخ واحدة واحدة  ارجو التثبيت Icon_minitimeالجمعة يناير 27, 2012 6:38 am من طرف sherzad2008

» صور قمصان نوم مثيرة - صور قمصان نوم فاتن(فريق التحدى
اتعلموا الطبخ واحدة واحدة  ارجو التثبيت Icon_minitimeالخميس يناير 26, 2012 3:40 am من طرف totycat

» poem en Français كلمات حلوة "باللغة الفرنسية
اتعلموا الطبخ واحدة واحدة  ارجو التثبيت Icon_minitimeالخميس يناير 26, 2012 3:21 am من طرف totycat

» كلمات من القلب
اتعلموا الطبخ واحدة واحدة  ارجو التثبيت Icon_minitimeالثلاثاء يناير 24, 2012 3:39 am من طرف نور الاسلام

تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية reddit      

قم بحفض و مشاطرة الرابط نــــــــــور الاســــــــــلام على موقع حفض الصفحات

قم بحفض و مشاطرة الرابط نور الاسلام الافضل على موقع حفض الصفحات
أبريل 2024
الإثنينالثلاثاءالأربعاءالخميسالجمعةالسبتالأحد
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
اليوميةاليومية

 

 اتعلموا الطبخ واحدة واحدة ارجو التثبيت

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ملاك
رئيس تحرير جـــريدة نور الاسلام
رئيس تحرير جـــريدة نور الاسلام
ملاك


عدد المساهمات : 5941
رصيد نقاط : 21540
رصيد حسابك فى بنك نور : 150
تاريخ التسجيل : 09/08/2009
البلد البلد : مصر أم الدنيا

بطاقة الشخصية
عـــائلــة نــــــــــور: 50

اتعلموا الطبخ واحدة واحدة  ارجو التثبيت Empty
مُساهمةموضوع: اتعلموا الطبخ واحدة واحدة ارجو التثبيت   اتعلموا الطبخ واحدة واحدة  ارجو التثبيت Icon_minitimeالسبت يونيو 12, 2010 10:37 pm


[size=24]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
السلام عليكم
اهلا بيكم اعضاء وعضوات اسرة نور الاسلام طبعا معظم الستات والبنات بيعرفوا يطبخواو ده طبعا بحكم العادة لكن انا لاحظت ان الجيل الجديد مش بيحب الطبيخ وله الطبخ ويمكن كمان بيسلقوا البيض بالعافية بسبب الدراسة او شغلهم او معندهمش وقت انهم يتعلموااو انهم شافوا ان الطبيخ حاجة مش سهلة وفى نفس الوقت حاجة مملة وعلشان كدا قررت اننا نساعدهم ونساعد اى حد عاوز يتعلم سواء عضو او عضوة هاتقولو لى العضوات ماشى لكن الاعضاء ليه هاقولكم مش يمكن يكون مسافر وقاعد لوحده او صادفت الزوجة تعبانة او نزلت اجازة يموت هو بقى من الجو وميكولش اكلة جات على باله ونفسه يكلها
معلش طولت عليكو انا عارفة ان المقدمة طويلة وعلشان كدا هانزل هنا وبطريقة مبسطة ودقيقة وبشرح وافر طرق عمل للاكلات المصرية علشان محدش يبقى عنده اى حجة ويقول مش عارف
وبكدا تكون الفكرة وضحت للجميع وفى انتظار تفاعلكم ومشاركتكم
وانا هابتدى بشرح عمل المحشى بالصور واحدة واحد وبطريقة ميسرة

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ملاك
رئيس تحرير جـــريدة نور الاسلام
رئيس تحرير جـــريدة نور الاسلام
ملاك


عدد المساهمات : 5941
رصيد نقاط : 21540
رصيد حسابك فى بنك نور : 150
تاريخ التسجيل : 09/08/2009
البلد البلد : مصر أم الدنيا

بطاقة الشخصية
عـــائلــة نــــــــــور: 50

اتعلموا الطبخ واحدة واحدة  ارجو التثبيت Empty
مُساهمةموضوع: رد: اتعلموا الطبخ واحدة واحدة ارجو التثبيت   اتعلموا الطبخ واحدة واحدة  ارجو التثبيت Icon_minitimeالسبت يونيو 12, 2010 10:40 pm


[size=21]محشي الكرنب



المكونات

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


- كرنبة متوسطة لاسرة مكونة من اربعة اشخاص
- ½ 2 كوب كبير ارز مصري
- ½ كوب زيت ذرة
- نصف ملعقة صغيرة بهارات
- ربع ملعقة صغيرة فلفل
- ربع ملعقة بابريكا (فلفل حلو)
- 3 بصل كبير الحجم
- 2 حزمة بقدونس
- 1 حزمة شبت
- 2 ملعقة صغيرة ملح
- 2 مكعب مرقة ماجي
- كيلو لحم قطع مسلوق سابقا
- ½ 2 كوب مرقة لحم
- 4 حبات طماطم
- 4 ملاعق كبيرة صلصلة طماطم
- ¼ كوب ماء



تحضير الارز
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ينقع الارز في اناء به ماء فاتر لمدة ساعة ونصف وبعد ذلك نغسله للتخلص من المادة النشوية الموجوده به ويصفي بعد ذلك

تحضير الكرنبة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


يوجد طريقتان لتحضير الكرنبة:

الاولى:

ينزع لب الكرنبة وتسلق دون تقطيع (كاملة) على وجهها (لتتخللها المياة) في ماء مغلي به كمون

لمدة 4-5 دقائق

مع ملاحظة ان تكون العروق لينة بعد الانتهاء من سلقها
[size=16]ويجب مراعاة عدم ترك الورق مده كبيرة لكي لا يهتري ويصعب لفه





الثانية:

كما موضح في الصور (الطريقة المستخدمة هنا)

نقطع ورقة ورقة وننزع منها العروق وبعد الانتهاء من التقطيع

نضع القدر على النار به ماء بالكمون لنسلق الورق على مجموعات لحين الانتهاء من جميع اوراق الكرنبة

مع ملاحظة ان تكون العروق لينة بعد الانتهاء من سلقها
ويجب مراعاة عدم ترك الورق مده كبيرة لكي لا يهتري ويصعب لفه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الورق المقطع


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضع القدر على النار بها ماء بالكمون استعداد للسلق

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نبدأ في سلق ورق الكرنب على مجموعات

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعد دقيقتان من وضع ورق الكرنب في الماء المغلى نخرجه على مصفاة ونضع غيره وهكذا الى ان ننتهي من جميع الورق




تحضير الحشوة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
- ½ 2 كوب كبير ارز مصري
- ½ كوب زيت ذرة
- نص ملعقة صغيرة بهارات
- ربع ملعقة صغيرة فلفل
- ربع ملعقة بابريكا (فلفل حلو)
- 3 بصل كبيرة الحجم
- 2 حزمة بقدونس
- 1 حزمة شبت
- 2 ملعقة صغيرة ملح
- 2 مكعب مرقة ماجي
- 4 حبات طماطم
- 2 ملعقة كبيرة صلصلة طماطم
- ¼ كوب ماء



تحضير عصير الطماطم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نضرب الطماطم مع 2 مكعب ماجي وملعقتين طعام صلصة و نصف كوب زيت وملح و¼ كوب ماء في الخلاط لتصبح عصير


الحشوة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نضرب البصل في الخلاط (مجروش)

نفرم البقدونس و الشبت فرما ناعما

ومن ثم نقوم بخلط جميع المكونات في طبق كبير
الارز و البصل المجروش والبقدونس و الشبت المفروم فرما ناعما و(عصير الطماطم والماجي و الزيت و الملح) الذي اعددناه مسبقاً

ونضيف الى الخليط البهارات و البابريكا و الفلفل الاسود

[



[/size]
[/size]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ملاك
رئيس تحرير جـــريدة نور الاسلام
رئيس تحرير جـــريدة نور الاسلام
ملاك


عدد المساهمات : 5941
رصيد نقاط : 21540
رصيد حسابك فى بنك نور : 150
تاريخ التسجيل : 09/08/2009
البلد البلد : مصر أم الدنيا

بطاقة الشخصية
عـــائلــة نــــــــــور: 50

اتعلموا الطبخ واحدة واحدة  ارجو التثبيت Empty
مُساهمةموضوع: رد: اتعلموا الطبخ واحدة واحدة ارجو التثبيت   اتعلموا الطبخ واحدة واحدة  ارجو التثبيت Icon_minitimeالسبت يونيو 12, 2010 10:42 pm




شكل خلطة المحشي (الحشوة)



طريقة اللف

موضحة في الصور

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


مع مراعاة وضع الورقة ان تكون العروق عرضيا عند حشوها





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نحضر القدر الذي سنضع فيها المحشي بوضع ورق كرنب في اسفل القدر لمنع التصاقه عند التسوية


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونبدأ في رص صوابع المحشي في القدر وعند الانتهاء من اول صف نضع قطع اللحم المسلوق سابقا موزعة
ونستكمل باقي اللف مع وضع اللحم بعد كل طبقة



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
قطه اللحم موزعة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونحضر المرقة لسقي المحشي



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
- ½ 2 كوب مرقة لحم
- 2 ملعقة صلصة طماطم
- ملعقة كبيرة زيت ذرة



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونضعهم في وعاء على النار حتى الغليان


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعد ذلك نضيف الخليط ( المرق بالصلصة و الزيت ) المغلى الى محتويات قدر المحاشي تدريجياً


ويسوى كما يسوى الارز


وبعد التأكد من نضوجه نقلبه في طبق التقديم و بالهنا و الشفا



وهذا شكله النهائي ان شاء الله


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وشكراً

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ملاك
رئيس تحرير جـــريدة نور الاسلام
رئيس تحرير جـــريدة نور الاسلام
ملاك


عدد المساهمات : 5941
رصيد نقاط : 21540
رصيد حسابك فى بنك نور : 150
تاريخ التسجيل : 09/08/2009
البلد البلد : مصر أم الدنيا

بطاقة الشخصية
عـــائلــة نــــــــــور: 50

اتعلموا الطبخ واحدة واحدة  ارجو التثبيت Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل الهامبرجر   اتعلموا الطبخ واحدة واحدة  ارجو التثبيت Icon_minitimeالأحد يونيو 13, 2010 5:09 am

طريقة عمل الهامبرجر


المكونات:
مقدار من اللحم المفروم
بيضة واحدة
بقسماط
توابل (اللى تحبيه)


الطريقة:
ضعى اللحم المفروم على منضدة العمل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


اضغطى على اللحم و افرديه على المنضدةللقضاء على أى فراغات بداخله
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ضعى البيضة فوق اللحم مع التوابل و الفلفل الأحمر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


اخلطى المكونات كلها مع بعض
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


استمرى فى العجن حتى تصبح متماسكة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


اضغطى العجينة و افرديها مرة أخرى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


رشى عليها مقدار مناسب من البقسماط و تابعى العجن حتى تحسى أنها متماسكة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


اصنعى كرة عريضة من العجينة الناتجة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


قسميها بالسكين إلى 4 أجزاء
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ثم 8 أجزاء
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


و اصنعى كرة من كل جزء
استخدمى الورق الشفاف و ضعى عليه الكرات و افرديها قليلا لتحصلى على أقراص
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ثم غطيها بقطعة أخرى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


و احفظيه و هو مغطى بالورق فى كيس بلاستيك محكم الغلق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

للتقديم:
بعد طهو البرجر
يمكنك عمل سندويتش من الكيزر مع شريحة شيدر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


مع شرائح الخيار المخلل و البصل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


و أخيرا الكاتشب
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ملاك
رئيس تحرير جـــريدة نور الاسلام
رئيس تحرير جـــريدة نور الاسلام
ملاك


عدد المساهمات : 5941
رصيد نقاط : 21540
رصيد حسابك فى بنك نور : 150
تاريخ التسجيل : 09/08/2009
البلد البلد : مصر أم الدنيا

بطاقة الشخصية
عـــائلــة نــــــــــور: 50

اتعلموا الطبخ واحدة واحدة  ارجو التثبيت Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل الكبدة الاسكندراني   اتعلموا الطبخ واحدة واحدة  ارجو التثبيت Icon_minitimeالأحد يونيو 13, 2010 5:12 am

طريقة عمل الكبدة الاسكندراني


المقادير/


كيلو كبدة مقطعة شرائح رفيعة
ثوم مدقوق
البهارات شطة ( فلفل حار ) ناشفة
فلفل حار أو رومي مقطع شرائح


عصير ليمونة



الطريقة :


- تبلي الكبدة بالثوم و البهارات والليمونو الملح ، و دعيها فى التتبيلة لمدة نصف ساعة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


- نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الثوم المدقوق ونقلبه ثم نضع الكبدة ونقلب و ستظهر فوراً الرائحة الطيبة ، ونخفض الحرارة بعد أن يتغير لون الكبدة و نضيف حلقات الفلفل الأخضر ليكمل نضجه مع الكبدة و نغطيها و نتركها ربع ساعة و لا داعي لإضافة الماء .
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
و بعد ذلك نرفع الغطاء و نقلب جيداً حتى تتشرب مائها و تتحمر فى زيتها.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
- قدميها ساخنة مع الخبز و سلطة الطحينة و السلطة الخضراء والبطاطس المحمرة .
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ملاك
رئيس تحرير جـــريدة نور الاسلام
رئيس تحرير جـــريدة نور الاسلام
ملاك


عدد المساهمات : 5941
رصيد نقاط : 21540
رصيد حسابك فى بنك نور : 150
تاريخ التسجيل : 09/08/2009
البلد البلد : مصر أم الدنيا

بطاقة الشخصية
عـــائلــة نــــــــــور: 50

اتعلموا الطبخ واحدة واحدة  ارجو التثبيت Empty
مُساهمةموضوع: شاورمـــة فـــــراخ بالبطــاطس   اتعلموا الطبخ واحدة واحدة  ارجو التثبيت Icon_minitimeالأحد يونيو 13, 2010 5:20 am

الطبق ده من كتاب الشيف اسامه بس هوا عامله باللحمه و انا عاملته بالفراخ ,,,,,,

المقـــــــادير
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
4 بطاطس مسلوقين 3/4 سلقه و مبشورين (ابشري واحده واحده قبل الاستخدام علي طول)
1/2 كيلو صدور فراخ مقطع قطع صغيرة
دقيق
زيت
طماطم
بصل
فلفل اسمر
سماق
زعتر
ملح


اولاً:عمــل الشاورمــة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


شوحي شويه بصل مقطع في شويه زيت ، حطي1/2 كيلو صدور فراخ مقطعه صغير شوحيها لغايه ما لونها يتغير و بعد كده حطي ملح ، فلفل اسمر ، سماق ، زعتر وسويها ممكن تحتاج شويه ميه ، بعد ما تستوي تكوني مقطعه طماطم صغير و شويه بقدونس و تقلبي و اطفي النار

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ثانياً:عمل البطاطس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ابشري 1 بطاطس و رشي عليها شويه دقيق بالشكل ده :


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

في طاسه تيفال علي نار متوسطه حطي شويه زيت و حطي شويه بطاطس :

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

شيليها من علي النار وحطي شويه شاورمه بس مش علي الاطراف بالشكل ده :

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و غطيها بالبطاطس بالشكل ده :

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و اضغطي علي الحواف بالشكل ده علشان نلزق الجوانب كلها

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و حطيها علي النار تاني و كل شويه حركي الطاسه علشان قرص البطاطس يفك من تحت ومايلزقش

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

اقلبيها في طبق و حطي زيت تاني في الطاسه و حطي القرص علي الناحيه التانيه علشان ياخد لون...و كرري العمليه لغايه ما المقدار يخلص انا عملي 4 قرص

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بعد ما تستوي قطعيها و قدميها بالشكل ده مع سلطه خضرا او طحينه :

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] وبالهنا و الشفااا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ملاك
رئيس تحرير جـــريدة نور الاسلام
رئيس تحرير جـــريدة نور الاسلام
ملاك


عدد المساهمات : 5941
رصيد نقاط : 21540
رصيد حسابك فى بنك نور : 150
تاريخ التسجيل : 09/08/2009
البلد البلد : مصر أم الدنيا

بطاقة الشخصية
عـــائلــة نــــــــــور: 50

اتعلموا الطبخ واحدة واحدة  ارجو التثبيت Empty
مُساهمةموضوع: صدور الفراخ بالجبنة الموتزاريلاا   اتعلموا الطبخ واحدة واحدة  ارجو التثبيت Icon_minitimeالأحد يونيو 13, 2010 5:21 am

صدور الفراخ بالجبنة الموتزاريلاا


المقادير:


صدور دجاج
جبنة موزريلا
بقسماط
بصل
فليفله (فلفل بارد)
فلفل اسود
ملح
طحين
بيضتين
عيدان الأسنان


الطريقة:

نفتح الصدور من النص ونععمله زي الاستيك

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ونحط عليه فلفل وملح من الناحيتين
ونقطع بشكل شرائح طويله الفلفل والبصل والموزاريلا و المشروم يكون جاهز


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ونحط من كل حاجة شريحه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ونلفه ونثبته بعيدان الأسنان "الخلل"

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ونجهز الدقيق والبقسماط والبيض في اطباق ونبدأ نحطه في الدقيق وبعدها البيض وبعدها البقسماط
وبعدها نقليه في الزيت بس عشان نحمره شويه وبعدها نكمل طبخه في الفرن ويكون بالشكل ده


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اتعلموا الطبخ واحدة واحدة ارجو التثبيت
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
نور الاسلام الافضل :: 

@ مطـــبخ نـــــــــــور الاســـــــــلام @ :: ***** مـــــأكولات طـــيف الشــــــــــــرقيــــــــــــــــة ****

-
انتقل الى: