الكمية تكفي: 6 أشخاص
وقت التحضير: 15 دقيقة
وقت الطهي: 20 دقيقة
المقادير: 150جرام زبدة لينه(ثلاث ارباع كوب)
1 صفار بيض
فانيليا
كوب ونصف دقيق
1 ونصف ملعقه صغيرة بيكنج بودر
1 كوب chocolate chips
ربع كوب سكر بنى
ثلث كوب سكر ابيض
ذرة ملح
ملعقه كبيرة كاكاو خام
ربع ملعقه صغيرة
التحضير: 1-يخفق الزبدة مع السكر الى ان تصبح هشه وكريمى
2-نضيف صفار البيض والفانيليا ونكمل خفق حوالى 3 دقائق
نوقف خفق
3-نضيف قطع الشيكولاته
4-ننخل الدقيق مع البيكنج بودر مرتين ونبدا نضيف ثلاث ارباع الكميه ونعجن
5-نضيف باقى الدقيق تدريجيا الى ان تتكون معنا عجينه لينه يسهل تشكيلها باليد
6-نشكل العجينه على شكل كرات صغيرة بحجم المشمشه
وممكن نزين الوحدات بقطع شيكولاته على السطح
7-نضعها على مسافات متباعدة فى صينيه الخبز مبطنه بورق الزبده (حجمها بيزيد جدااااا فى الخبز)
الطبخ: نخبزها فى فرن 180 لمدة 20 دقيقه فقط الى ان يحمر القاع
ملاحظات: 1- قد لا نحتاج لاضافه كل كميه الدقيق (ممكن كوب وربع وملعقتين ....حسب نوع الدقيق)
2- الكوكيز هاتكون لسه لينه جدا لكن ناضجه من القاع والجوانب تخرج وتترك تبرد تماما
هاتلاقيها جفت ولو كسرتيها هاتلاقيها هشه جدا وبتدوب فى الفم
3-فى حاله الكوكيز بالكاكاو نستبدل ملعقه كبيرة من الدقيق بملعقه كبيرة كاكاو خام + ربع ملعقه صغيرة قرفه وننخلها مع الدقيق
4-فى حاله عدم توفر الشيكولاته الحبيبات ممكن تقطعى شيكولاته فاتحه الخاصه بالمطبخ الى مكعبات صغيرة وتستخدميها هاتؤدى نفس الغرض
5-بالنسبه للسكر البنى
فى حاله عدم توافرة ممكن تستعيضى عنه بخلط ملعقه صغيرة عسل اسود مع كميه السكر(ربع كوب)
انا استبدلته بسكر ابيض عادى ولم اضف عسل
6-لاحظوا حجم الكوكيز بيزيد جدا عند الخبز
لابد من ترك مسافات واسعه بين الوحدات وبعضها فى الصينيه