الكمية تكفي: 8 أشخاص
وقت التحضير: 15 دقيقة
وقت الطهي: 25 دقيقة
المقادير: 500جرام دقيق سيمولينا
50جرام جوز هند
2 جرام ملح
175 جرام ماء
75 جرام سكر
100 جرام سمن سايح
50 جرام عسل جلوكوز
100 جرام لوز مقشر شرايح
السيرب:
250 جرام ماء
250 جرام سكر
عدد 1 عصير ليمون
التحضير: 1- تخلط جميع المقادير الجافة معا دقيق سيمولينا وجوز وملح وبكينج بودر
2-نخلط عسل الجلوكوز مع السكر و السمن البلدى
3- ثم يخلطوا معا ولابد تكون بعد الخلط مفرولة
4- توضع في صينية مقاس 30 مدهونة وعليها ورق زبدة مدهون سمن كويس او صينيتين صغيرتين
الطبخ: تدخل فرن ساخن لمدة 25 دقيقة
ثم بعد خروجها وهي ساخنة تسقي بالسيرب وهو ساخن
ملاحظات: السيرب يكون خفيف لان البسبوسة تحتاج سيرب خفيف
ممكن اضافة معلقة بكينج بودر
هذه بسبوسة الشيف حسن ولنجاحها:
1=انك تخلطى المواد الجافه مع بعضها
2=انك تخلطى المواد اسائله حتى تتجانس و يكون السمن سايح
3=تقلبى الخليط السائل علىة المواد الجافه و هيكون الخليط مفرول
4=المقدير تكفى صينيه مقاس 30 انا عملت صينيتين صغيرين
5=انك تدهنى الصينيه كويس وتحطى ورق زبده و تدهنيه سمنه كويس
6=بعد ما تحطى الخليط فى الصينيه تساوى السطح بانك تبللى ايدك بالمياه و تساوى السطح
7=اول ما البسبوسه تستوى تسقى مباشره بالسيرب الساخن