nona مـــدير المنتدى حـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــواء
عدد المساهمات : 5514 رصيد نقاط : 19802 رصيد حسابك فى بنك نور : 279 تاريخ التسجيل : 26/06/2009 البلد : مصر
بطاقة الشخصية عـــائلــة نــــــــــور: 50
| موضوع: الكبدة الاسكندرانى(فريق التحدى) الجمعة مايو 07, 2010 4:47 am | |
| المقادير حسب عدد الاشخاص اللى سيتناولونها وانتى بعد اللى بتحدديها
انا هنا مستعمله كيلو كبده شمبرى او بتلو حسب ماترغبى
وتكون مقطعه شرائح رفيعه جدا وصغيره والجزار هو اللى بيقطعها لك فقط اخبريه انك تبى كبده اسكندرانى لانها مشهورة جدا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
حبه فلفلة رومى منزوع منها البذور او لو حابه تتركيها ببذورها عادى
ملعقتين كمون ناعم
5 فصوص ثوم
معلقه شاى كسبره ناعمه
ملح
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
زيت للتحمير
الطريقه
نطحن الفلفل والثوم مع الكمون والكسبره والملح ولو تحبى الاكل حار تضعى قليل من الشطة الحارة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونتبل بيهم الكبدة ونقلبها كويس ونتركها نصف ساعة او ساعة قبل التحمير
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وتحمر على مرتين فى ربع كوب زيت فى كل مرة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وماتضعيها كثير على النار الا دقائق حتى ماتنشف منك ولا تغطيها بالغطاء
حاتاكلى احلى طبق كبدة مثل اللى ريحتها بتهف عليكى وانتى ماشيه من محلات الكبدة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] وادعوا لى بالستر فى الدنيا والاخرة | |
|