جاسمين مـــدير المنتدى السياحى
عدد المساهمات : 1029 رصيد نقاط : 7902 رصيد حسابك فى بنك نور : 20 تاريخ التسجيل : 05/01/2010
| موضوع: حمام محشى ارز او فريك الغد المشرق الجمعة يونيو 11, 2010 8:15 pm | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]فى بنوتات كتير عاوزين يعرفو طريقة عمل حمام محشى فريك او محشى رز بالكبد والقوانص او بدون كبد وقوانص الطريقه سهله وبالصورالمقادير اللى هقولها دى تنفع مع كل جوزين حمام المقاديرهنجيب اولا زوج حمام ونجيب كوب متوسط مليان ارز او فريك حسب رغبتك وحسب كمية و حجم الحمام معلقة سمن متوسطه او صغيره بصله متوسطه مفرومه نص معلقة صغيره فلفل اسود + ملح وهنجيب كبد وقوانص فراخ او حمام كمية حسب ما تحبى او ممكن تستغنى عنهم وبارضه الطريقه كما هىطريقة تحضير الحمام المحشىاولا هنضف الحمام بالماء بشكل جيد وبعدها ندعكه بالملح والدقيق للتنضيف ونسيبه نص ساعه او ساعه ونغسله من الملح والدقيق و نتركه يتخلص من الماء اللى فيه وهنرجعله بعد شويه يكون الميه نزلت منه ونيجى بقى لتحضير الحشو .. هنجيب رز او فريك وطبعا لو فريك يبقى هنحمره شويه فى السمنه قبل الحشو ونجيب البصله المفرومه وندعكه بالفلفل الاسود والملح ونحط عليهم الكبد والقوانص بعد ما تنضفيهم طبعا وبارضه ندعك الحمام من الداخل بجزء بسيط من الملح والفلفل الاسود قبل ما تحطى جواه الحشو ونحط بقى الحشوونقول تانى الحشو هيكون البصله المفرومه ومعاها الملح والفلفل الاسود ومعاها الكبد والقوانص والرز او الفريك حسب رغبتكصورة الحشو[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ومتكتريش الحشو اوى لانه لسه هينفش جوه الحمام يعنى خلى فى مساحه بسيطه داخل الحماماهم نقطه بقى انك تكتفى الحمامه من رجلها بشكل كويس ويفضل لو تقدرى تخيطيها وتسيبى جزء صغير مفتوح منها علشان تستوى من جوه يكون افضل والمهم تكتفى الحمام وتدخلى مباشرة على السلق [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]والسلق عباره عن بصله كبيره او متوسطه وماء وحبهان وفص مستكه ونسيب الحله على النار ساعه او اقل حسب ما الحمام يستوى وتقدرى تعرفى انه استوى بأنك كل شويه تجسيه وتشوفى لحد ما يستوى تقريبا ساعه او اقل بشويه ومتنسيش تحطى الملح فى نص فترة السلق ضيفى كمية الملح اللى تناسبك وبعد ما الحمام يتسلق هنطلعه وبراحه علشان ميتفكش والحضو ينزل منه وتسيبيه فى صينيه يجف من الماء اللى فيه وجهزى السمنه او الزيت حسب ما تحبى وتحمريه فى طاسه او ممكن تسلقيه نص سلقه وتطلعيه وتدهنى صنيه بالسمنه وتحطيه فيها وتدخليه الفرن لمدة مش كبيره وهيبقى معاكى روعه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | |
|