جاسمين مـــدير المنتدى السياحى
عدد المساهمات : 1029 رصيد نقاط : 7902 رصيد حسابك فى بنك نور : 20 تاريخ التسجيل : 05/01/2010
| موضوع: عمل الكوارع الغد المشرق الجمعة يونيو 11, 2010 8:17 pm | |
| ده شكل الكوارع مقطعه ولسه مغسولةوبصراحه انا بجبها نظيفه جاهزة بغسلها بدقيق وملح للاحتياط ولو فيها شعر صغير ومش عارفه أشيلهبكون مجهزه مكينة حلاقه جديده وأحلقلها هههههههو بضع التوابل التاليه ورق لورا فلفل اسود ملح بصله مقطعه اربعه
الطريقه نضع الحله على نار بداخلها ماء لحد الغليان وبعدين نضيف الكوارع مع كل التوابل السابقه[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]تترك على النااااااار حوالى من ساعتين الى ثلاثه ساعات حسب الحجم تعالو نجهز الفتهأول حاجه هنعملها هى الصلصهالمقادير .. طماطم .. ثوم مفروم .. خـل .. ملح .. فلفل أسود .. كمون.. ((فلفل روحي حسب الرغبه))طريقة التحضير:نضع القدر على النار ونضع به قليل من زيت دور الشمس.. وبعدها نضع الثوم المفروم ونقلبه لحد ما يصفربعد كدا نضيف معلقتين الخل وبعدها نضع عصير الطماطم والملح والفلفل والكون ونتركها تتسبكتعالو نعمل الارز الابيضالمقادير : كيلو أرز عادي لؤلؤي2ملعقه زبده بلدي كبيرهملح طريقة التحضير : نضح الحله على النـار ونضع السمن أو الزبدتسيح وبعدها نضع الارز المغسول عليها ويقلب لحد ما كل الماء الموجود تتبخر وبعدها نضع المـاء بالمقدار المناسب والملح ويغطي ويترك لحد ما يستوي واوعي تنسي تخففي النار لما يشرب الماء لحسن يتحرق منكتعالو بقى نعمل العيشالمقادير : عيش بلدي .. زبده أوسمن بلدي.. ثوم مفرومطريقة التحضير : نضع السمن في الصنيه ونضع العيش عليها ونقلب لحد ما ينشف خااالص وبعدين نضع الثوم المفروم لحد ونقلب لحد ما الثوم يحمر والعيش يتحمض [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] بعدهـا نضع عليهـا كميه معقوله من الشربهلكن أوعى تزوديها علشان العيش ميعجنشوممكن تضيفي معلقه من الصلصه على العيش ((حسب الرغبه))[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]بعد كدا نضع العيش في طبق التقديم ونضع عليه كميه من الارز وبعدها بعض كميه من الصلصه ....... نرجع للكوارع نطلع الكوارع من الشربه ونصفيها جيداً ونضع قطعة سمن بلدي في المقلايه ونحمر فيها الكوارع وفي النهايه نضعها على وجه الفته
| |
|