جاسمين مـــدير المنتدى السياحى
عدد المساهمات : 1029 رصيد نقاط : 7902 رصيد حسابك فى بنك نور : 20 تاريخ التسجيل : 05/01/2010
| موضوع: الجمبرى المقلى بالبقسماط الغد المشرق الجمعة يونيو 11, 2010 8:20 pm | |
|
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | هذه الصورة تم تصغيرها . اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 782x524 and weights 103KB. | اولا تشترى الجمبرى الطازه وده غالبا بيكون متوفر الصبح بدرى فى الاسواق وحسب شطارتك تانى حاجه بتنضفى الجمبرى بالماء بشكل جيد.مقادير عمل الجمبرى المقلى و تتبيلة الجمبرى عصير ليمون وثوم وكزبره خضرا مفرومه ناعم و بشر برتقاله وليمونه وزنجبيل اخضر مبشور وملح وفلفل اسود وكمون وتخلطى كل التتبيله ببعضها كويس جدا وضعى بها الجمبرى وتتركيها من المساء للصباح فى الثلاجه
تجهيز الجمبرىتجهزي 3 اطباق واحد فيه دقيق و واحد فيه بيض و واحد للبقسماط وتجهزى طاسه فيها زيت وتضعيها على النار وطبعا يكون افضل لو زيت زيتون او اى نوع زيت يكون كويس وتاخدى كل جمبريايه وتغطسي الجمبريايه في الدقيق بعدين البيض بعدين البقسماط وعلى الطاسه عدل او المقلاه يعنى تقليه في الزيت ويقدم مع الرز الابيض او الارز بالخلطه و كمان يتقدم مع الرز الصيديه بيكون جنان | |
|