صينية البطاطس بالدجاج بالفرن روووووووووووووعة و لذييييييييييذة
بسم الله نبدأ
المقادير
1 دجاجة (1 كيلو جم) مقطعه أرباع أو حسب الرغبه مغسوله جيدااااااا
4 بطاطس كبيرة مقطعة شرائح بسمك 3 مم تقريبا
2 طماطم متوسطة مقطعه شرائح
1 بصله كبيرة مقطعة شرائح
1 فلفل رومي أخر مقطع شرائح + 1 فلفل أخضر حار حسب الرغبة
2 ملعقة كبيرة زيت
ملح + فلفل أسود + بهارات + بابريكا
1 ملعقة صلصة طماطم
2 طماطم كبيرة معصورة بالخلاط
2 فص ثوم مفروم
الطريقة
نحضر الخضار كله شرائح
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ثم نضع البطاطس و البصل معا و نضيف عليهم الملح و الفلفل الأسود و البهارات و نقلبه كويس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نرص في القالب شريحة بطاطس ثم البصل ثم بطاطس ثم الطماطم ثم البطاطس ثم الفلفل و تكرر العملية حتي الانتهاء من رص جميع الخضار زي الصورة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نرش السطح بالزيت
ثم نخلط الطماطم و الثوم بالخلاط و تصب فوق البطاطس و نضع الفلفل الحار صحيح
مش عارفة ليه طالعة صورة عصير الطماطم فاتح قوي كده ليه؟
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ثم نتبل الدجاج بالملح و الفلفل الاسود و البهارات و نضعها فوق البطاطس و ندهن سطح الدجاج بالبابريكا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نغطي القالب بالقصدير
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ندخله الفرن الساخن مسبقا علي حرارة متوسطة لمدة 3/4 ساعة
ثم نطلعها و نشيل القصدير عنها و ندهن سطح الدجاج بالصلصة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ثم نرجعها الفرن لتتحمر كويس لمدة 3/4 ساعة أخري
و دي بعد النضج و تحمير الدجاج
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]