طيف مـــدير المنتدى مطبخ نـــــــــــــــور الاسلام
عدد المساهمات : 9476 رصيد نقاط : 28393 رصيد حسابك فى بنك نور : 171 تاريخ التسجيل : 28/06/2009 البلد : مصر
بطاقة الشخصية عـــائلــة نــــــــــور: 50
| موضوع: طربقه عمل عصائــــر تحفه الغد المشرق الثلاثاء يونيو 15, 2010 12:36 pm | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]عصير شروق الشمس حضري :::: 3 كؤوس عصير برتقال ... 5 ملاعق عسل ... موزتان مقطعتان ... قطع ثلج...عصير توت أو فراوله اخفقي عصير البرتقال والعسل والموز في الخلاط . أضيفي قطع الثلج واخفقي لكي يتكسر. قسمي خليط العصير بين 8 كؤوس , يصب عصير التوت على أحد الجوانب بشكل مائل[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]عصير الطبقات الملون أختاري ثمار مختلفة الألوان كيوي --فراوله - - شمام-- خوخ- -موز علبة دريم ويب تخلط مع علبة قشطه ونص كاس حليب الطريقة: أخلطي كل فاكهه على حده وأضيفي لها مقداراً من خليط الدريم ويب حتى تثخن حضري كأس طويل وصبي الفاكهه الواحده تلوى الأخرى ويفضل أن يضاف قطرات من عصير الليمون للموز أثناء خلطه حتى لا يسود وأن يكون في طبقه متوسطه وليس على الوجه قدميه بارداً [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]كوكتيل بالتانج المقادير: -2 موز -تفاحة حمراء (يجب ان تكون حمراء ) ـ 3ملاعق تانج فراولة ـفانيليا -مكعبات ثلج ـ سكر حسب الرغبه ـ4 كاسات ماء ـ 3ملاعق كبيرة حليب بودره الطريقة: تخلط جميع المكونات في الخلاط لمدة 5دقائق ثم يوضع عليها 5-7 حبات فراولة وتخلط لمدة قصيرة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]شراب الاناناس والجريب فروت المقادير: كوب وربع عصير جريب فروت، ثلثي كوب عصير أناناس، ربع كوب عصير ليمون حامض، ثلث كوب سكر، ثلث كوب ماء. الطريقه اغلي السكر مع الماء على نار هادئة مع التحريك المستمر لمدة 3 دقائق ثم ضعيه في البراد حتى يبرد تماما. وبعد أن يبرد تماما أضيفي له عصير الليمون والبرتقال والجريب فروت و الأناناس، وحركيه جيدا ثم ضعي العصير في البراد لحين التقديم وبالعافية. [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
السوبيا
المقادير:
نصف كوب لبن نيدو بودرة
(ناشف من العلبة على طول او 2 الى 3 اكياس )
نصف كيلو سكر
2 ظرف فانيليا
نصف كيلو لبن سائل
+
نقطة واحدة
روح جوز الهند
10 كوب ماء
الطربقة :
هاتى اناء كبير زى حلة اللى حنعمل فيها السوبيا ضغى فيها
السكر و بودرة النيدو و الفانيليا و افضلى اخلطيهم بمعلقة او
بعصاية كويس قوى قوى على الناشف
(ودى اهم خطوة فى الموضوع كله لمدة 1/4 ساعة
السائل و نقطة ريحة جوز الهند و قلبى كويس قوى لمدة 5
دقائق ضيفى الماء كله واخلطى كله مع بعض كويس
بالتقليب برضه
ملحوظة :ريحة جوز الهند عبارة عن زجاجة صغيرة بتتباع فى
السوبر ماركت او محلات الجملة او عند العطار
وسعرها جنية و نص بس فى مصر
ممكن وضع زجاجه للاستخدام فى زجاجة فى الثلاجة
ولو جايبه اكتر من واحده
حطيها فى الفريزرعادى ولا هتفرق فى الطعم
و اسحبى منهم يا بنات متقولوش القطه جايبه الوصفه متاخره
بالهنا والشفا
| |
|