طيف مـــدير المنتدى مطبخ نـــــــــــــــور الاسلام
عدد المساهمات : 9476 رصيد نقاط : 28563 رصيد حسابك فى بنك نور : 171 تاريخ التسجيل : 28/06/2009 البلد : مصر
بطاقة الشخصية عـــائلــة نــــــــــور: 50
| موضوع: عندنا وبس مخبوزات صعيدية الغد المشرق الثلاثاء يونيو 15, 2010 12:57 pm | |
| السلام عليكم انا هقولكم طريقة الفايش الصعيدى
الفايش الصعيدي =========
المقادير =====
هو يتميز انك ممكن تعمليه من غير مقادير معينة لكن أنا هاقول بالتقريب
كيلو دقيق = 2 كوب زبدة أو سمن بلدي ويفضل السمن = حوالي لتر حليب
ملعقة كبيرة كركم = 3 ملعقة سمسم = كوب سكر = ذرة ملح
الطريقة ====
أول حاجة نعمل خميرة الحليب بأن نضع ملعقة سمسم في علبة أو برطمان
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نغلي كوب حليب ونضعه فور غليانه على السمسم اللي في العلبة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نغطي العلبة بغطائها وتلف جديدا في قماش أو فوط مطبخ وتوضع في مكان لايصل اليه أي هواء
كي تتخمر ويأخذ التخمير 24 ساعة في الصيف ويومين في الشتاء وأحسن وقت لعمله في
الصيف أنا كنت كل كام ساعة أدفي فرن البوتاجاز واطفيها وأحطها ملفوفة بالقماش علشان تختمر .
المهم بعد عناء اختمرت والنتيجة بتكون يتكون قرص على وجه الحليب اللي في العلبة
بيكون واضح انها في حالة تخمر مثل ذلك
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نيجي بقى نعمل عجينة الخميرة
حوالي 2 كوب دقيق تقريبا نضع عليهم الخميرة ونعجنهم ونغطيها ونتركها حتى تختمر وبيختلف
وقت التخمر حسب الجو .
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
هنا بعد التخمر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
دلوقت الخميرة جاهزة نبتدي بقى عمل العجينة
نضع باقي الحليب مع الزبدة أو السمن مع السكر والكركم على النار
لتدفئته فقط
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضع الدقيق في طبق العجن ثم يعجن بخليط الحليب وهو دافىء ويعجن ثم نضع الخميرة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نعجن العجين جيدا حتى تختفي الخميرة هكذا وتترك حتى تختمر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بعد أن تختمر تكون هكذا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
تدهن الصواني بالسمن جيدا ثم تشكل اما أصابع هكذا وكل مرة تدهن اليد بالسمن جيدا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
أو تعمل قرص هكذا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وتترك برضة لتختمر
ثم نسخن الفرن جيدا على 220 ثم نضع الصينية وبعد أن تنضج وتحمر نقلبها
ولأننا متوصيين بالسمن فهي تتفكك بمجرد ماتنقلب
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وهنا بعد مافككتها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يرص مرة تانية بالشكل ده وتوضع في فرن هادي حتي تحمر وتتحمص
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وفي النهاية دي القرص خليتها طريه ممكن ناكل بيها جبنة وعسل وقشطة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ودي أصابع الفايش بعد التحميص
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يارب يكون عجبكم أنا عارفة ان فيه ناس تسمع عنه بس أو ناس ماتعرفهوش ايه
رأيكم بقى أنا في انتظار آرائكم.
ملحوظة : لاتضاف أي خميرة غير خميرة الحليب حتى لا يتغير الطعم.
معلومة: أحب أضيفها أنا عملت 2 كيلو وتعبت كده عندنا في
الصعيد بيعملوا 20 كيلو وزيادة وبيبقى خزين يعتمدوا عليه
في الفطار أكثر من أي شيء | |
|