طيف مـــدير المنتدى مطبخ نـــــــــــــــور الاسلام
عدد المساهمات : 9476 رصيد نقاط : 28563 رصيد حسابك فى بنك نور : 171 تاريخ التسجيل : 28/06/2009 البلد : مصر
بطاقة الشخصية عـــائلــة نــــــــــور: 50
| موضوع: طريقة عمل الكنافة لست الكل:dالسلام عليكم اانا اليوم جايبة لكم كيف تعملين الكنافة احلى كنافة بالقشطه من طيوفه الأربعاء أغسطس 18, 2010 6:44 pm | |
| كنافة بالقشطة - الكنافة بالقشطة
المقادير:
كوب سمن سايحه
للقشطه:
كوب قشطه 5 ملاعق كبيره دقيق للقطر:
عصير ليمونه
فانيليا 3/4 كوب ماء الطريقة: تحضير القطر:
نخلط مكونات القطر كلها في اناء ماعدا الليمون و الفانيليا
نضع الاناء علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق
نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف الفانيليا و نبعد القدر عن النار
و نتركه ليبرد تماما
تحضير القشطه :
ندوب الدقيق في الحليب علي البارد
ثم نرفعهم في اناء علي النار حتي يسمك الخليط هكذا
نبعد القدر عن النار و نضيف القشطه و نقلب جيدا حتي يتجانس الخليط تماما
و تصبح القشطه جاهزه
تحضير الكنافه :
- تفتت الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح
- ندهن صينيه بالسمن
- نضع نصف مقدار الكنافه
- نضغط علي الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا جدا باستخدام صينيه اخري اصغر منها
- نرش مقدار من السمن السايح
- نغطي الكنافه بطبقه القشطه [مع الابتعاد عن الاطراف]
- نضيف النصف الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن و نضغط عليها مرة اخري
- نرش مقدار جيد من السمن السايح
طريقه الخبز :
- ممكن تخبزيها في الفرن عادي و تحمري الوجه لكن انا افضل اني اخبزها علي سطح البوتاجاز لأن طعمها بيبقي الذ بكتير [تضعيهاعلي البوتاجاز] و لما تلاقيها اتحمرت من تحت تقلبيها في صينيه تانيه
- اول ما تستوي و تكون ساخنه جدا ترشي عليها القطر البارد و لازم تسيبيها تبرد خالص قبل التقطيع علشان ما تتفتتش منك
- بالهنا و الشفا
1/2 كيلو كنافه
2 كوب حليب
1/2 1 كوب سكر
| |
|
الامل مـــدير المنتدى الفنـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــى
عدد المساهمات : 19301 رصيد نقاط : 51937 رصيد حسابك فى بنك نور : 577 تاريخ التسجيل : 08/11/2009 البلد : مصر
بطاقة الشخصية عـــائلــة نــــــــــور: 50
| موضوع: رد: طريقة عمل الكنافة لست الكل:dالسلام عليكم اانا اليوم جايبة لكم كيف تعملين الكنافة احلى كنافة بالقشطه من طيوفه الخميس سبتمبر 02, 2010 4:47 am | |
| | |
|