نور الاسلام الافضل
تابعى معايا علشان توفرى جهدك ووقتك فى رمضان 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة نور الاسلام
سنتشرف بتسجيلك
شكرا تابعى معايا علشان توفرى جهدك ووقتك فى رمضان 829894
ادارة المنتدي تابعى معايا علشان توفرى جهدك ووقتك فى رمضان 103798
نور الاسلام الافضل
تابعى معايا علشان توفرى جهدك ووقتك فى رمضان 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة نور الاسلام
سنتشرف بتسجيلك
شكرا تابعى معايا علشان توفرى جهدك ووقتك فى رمضان 829894
ادارة المنتدي تابعى معايا علشان توفرى جهدك ووقتك فى رمضان 103798
نور الاسلام الافضل
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


قد يقول الانسان كلمة يسعد بها عمره كله وقد يقول كلمة يشقى بها عمره كله فاتق الله فى كلماتك وجوارحك واجعل انفاسك كلها تخرج فى طاعة الله . فان خرجت بعضها فى معصيته ..فاجتهد على تزكية الباقى منها واجعلها فى طاعتة واجتهد فى الطاعة كما اجتهدت فى المعصية<
 
البوابةالرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
مواضيع مماثلة
المواضيع الأخيرة
» الفيلم العربى الجوهرة
تابعى معايا علشان توفرى جهدك ووقتك فى رمضان Icon_minitimeالإثنين أغسطس 25, 2014 10:10 pm من طرف أبو أحمد

» مراجعة دين ترم ثانى جامدة للصف الاول الاعدادى
تابعى معايا علشان توفرى جهدك ووقتك فى رمضان Icon_minitimeالأحد مايو 05, 2013 8:49 pm من طرف lara858

» فسر حلمك عندنا
تابعى معايا علشان توفرى جهدك ووقتك فى رمضان Icon_minitimeالأربعاء ديسمبر 12, 2012 12:35 am من طرف خلود جمال

» تحميل برنامج skype 4 مسنجر سكاى بى Skype 4.0.0.215 - Final 2009 - التحدى
تابعى معايا علشان توفرى جهدك ووقتك فى رمضان Icon_minitimeالأحد مايو 20, 2012 3:07 pm من طرف he_105

» قنبلة مراجعة لمادة الدراسات الصف الاول الاعدادى ترم ثانى
تابعى معايا علشان توفرى جهدك ووقتك فى رمضان Icon_minitimeالجمعة أبريل 27, 2012 12:24 am من طرف دينار سعيد

» الحلى النوبية الغد المشرق
تابعى معايا علشان توفرى جهدك ووقتك فى رمضان Icon_minitimeالسبت يناير 28, 2012 11:29 pm من طرف مصطفى بقوري

» (طريقة البحث عن الفايروس وحذفـــه
تابعى معايا علشان توفرى جهدك ووقتك فى رمضان Icon_minitimeالجمعة يناير 27, 2012 6:38 am من طرف sherzad2008

» صور قمصان نوم مثيرة - صور قمصان نوم فاتن(فريق التحدى
تابعى معايا علشان توفرى جهدك ووقتك فى رمضان Icon_minitimeالخميس يناير 26, 2012 3:40 am من طرف totycat

» poem en Français كلمات حلوة "باللغة الفرنسية
تابعى معايا علشان توفرى جهدك ووقتك فى رمضان Icon_minitimeالخميس يناير 26, 2012 3:21 am من طرف totycat

» كلمات من القلب
تابعى معايا علشان توفرى جهدك ووقتك فى رمضان Icon_minitimeالثلاثاء يناير 24, 2012 3:39 am من طرف نور الاسلام

تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية reddit      

قم بحفض و مشاطرة الرابط نــــــــــور الاســــــــــلام على موقع حفض الصفحات

قم بحفض و مشاطرة الرابط نور الاسلام الافضل على موقع حفض الصفحات
نوفمبر 2024
الإثنينالثلاثاءالأربعاءالخميسالجمعةالسبتالأحد
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
اليوميةاليومية

 

 تابعى معايا علشان توفرى جهدك ووقتك فى رمضان

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
طيف
مـــدير المنتدى مطبخ نـــــــــــــــور الاسلام
مـــدير المنتدى مطبخ نـــــــــــــــور الاسلام
طيف


عدد المساهمات : 9476
رصيد نقاط : 28563
رصيد حسابك فى بنك نور : 171
تاريخ التسجيل : 28/06/2009
البلد البلد : مصر

بطاقة الشخصية
عـــائلــة نــــــــــور: 50

تابعى معايا علشان توفرى جهدك ووقتك فى رمضان Empty
مُساهمةموضوع: تابعى معايا علشان توفرى جهدك ووقتك فى رمضان   تابعى معايا علشان توفرى جهدك ووقتك فى رمضان Icon_minitimeالثلاثاء أغسطس 24, 2010 8:32 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





اللحوم..





طبق أساسي على السفرة الرمضانية



على الرغم من ارتفاع الأسعار، فإن كل الأسر بتحاول على أد ما تقدر إن السفرة الرمضانية تكون عليها نوع من أنواع اللحوم يومياً؛ سواء كان سمك أو فراخ أو حمام أو بط أو لحوم حمراء...

ودلوقتي هنتكلّم على كل نوع من أنواع اللحوم، وهنعرف إزاي نحفظه بالطريقة المناسبة علشان يكون جاهز في ثلاجتك على الاستخدام على طول...




××××××××××

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



الأسماك تحتوي على مادة الأوميجا 3 اللي بتحمي الجسم من تكوين الجلطات





  • الأسماك

من الأطباق اللي بتكون خفيفة جداً على المعدة وخصوصاً في الصيف، وكمان فيها قيمة غذائية عالية جداً؛ لأنها بتحتوي على نسبة من البروتينات والأحماض الأمينية المفيدة جداً للجسم، وكمان بتحتوي على مادة الأوميجا 3 اللي بتحمي الجسم من تكوين الجلطات، بالإضافة إلى إنها بتحتوي على اليود والفوسفور والكالسيوم، وكمان فيتامين أ، د.

وخدي بالك وإنتِ بتشتري السمك.. إنك تبصّي على عين السمكة واللي لازم تكون بتلمع، وما فيش عليها أي سحابة بيضاء، وكمان الخياشيم لازم تكون حمراء وما فيش عليها أي مخاط أو سوائل لزجة، ويكون جلد السمكة وجسمها مشدود وبيلمع وما فيش عليه أي ترهلات، وممكن تختبري السمك إذا كان طازة ولا لأ بإنك تضغطي بإصبعك على جسم السمكة، لو لقيتي المكان اللي ضغطتي عليه زي ما هو وما اتأثرش بالضغط تبقى السمكة دي طازة، أما لو لقيتي إن المكان اللي ضغطتي عليه دخل لجوه وفضل زي ما هو يبقى السمك ده مش طازة.

ولما تيجي تنظّفي السمك.. بتجيبي السمكة وتمسكيها من الوسط، وتبدئي بعد كده تشيلي القشر من عليها باستخدام سكينة مش حادة أوي، وبتمشي بالسكينة في الاتجاه من الذيل وحتى الرأس، وبعد كده قصّي الزعانف بمقص حاد، وافتحي السمكة من الجنب بالسكينة، وابدئي نظّفي السمكة من جوه كويس جداً، وطلّعي منها كل الأمعاء وتكتلات الدم اللي بتكون موجودة، وركّزي جداً على المنطقة اللي بيكون فيها العمود الفقري؛ لأن بيكون فيها تجمعات دم كتير، وممكن إنك تستخدمي فرشة أسنان قديمة لتنظيف السمكة من جوه.

وبعد ما تنظّفي السمك اغسليه بمية من الحنفية، وبعد كده انقعيه في مية وخل وليمون لمدة 20 دقيقة، وبعد كده افركي السمك تاني من جوه كويس، واشطفيه بالمية مرة كمان، وسيبيه على مصفى لغاية ما ينزّل ميته.

بعد كده قسّميه في أطباق فِل؛ بحيث إن كل طبق تكون به كمية تكفي ليوم، وغطي الطبق ده بكيس بلاستيك، بس اتأكدي إنه يكون نظيف تماماً وغير مستعمل قبل كده، وتفرغي منه كل الهوا.

وخلّي بالك لما تيجي تستخدمي السمك المجمّد ده إنك تطلعيه من الفريزر قبل الاستخدام بحوالي ساعتين، وتحطيه في رف الثلاجة من تحت لغاية ما يدوب، وبعد كده تبليه وتقليه أو تعمليه صينية على حسب ما إنتِ عايزة وعلى حسب نوع السمك اللي عندك.

وعلى فكرة إنتِ ممكن تتبلي السمك قبل ما تشيليه في الفريزر، بحيث إنه يبقى جاهز على الاستعمال على طول، وقت ما تحتاجيه، ودي مكونات تتبيل السمك وهي عبارة عن: "ملح + فلفل أبيض + كمون + كسبرة ناشفة مطحونة + ثوم مفروم + فلفل أخضر مفروم + ليمون" وبتخلطي كل المكونات دي مع بعض وبالكميات اللي تكفيكي، وبعد كده تاخدي من الخليط ده وتحشي به قلب السمكة، وسيبي السمك بالتتبيلة في الثلاجة لمدة ساعتين، وبعد كده قسّميه على أطباق فِل، وغطيه بكيس بلاستيك بنفس الطريقة اللي قولناها، وبكده السمك يكون جاهز عندك على الاستخدام على طول.



××××××××××

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



  • اللحوم الحمراء

يُفضّل إنك قبل ما تشيليها في الفريزر إنك تقطّعيها لقطع صغيرة مناسبة مع الحجم اللي إنتِ بتطبخي به، وبتشيليها في الفريزر من غير ما تغسليها؛ لأن الرطوبة العالية ممكن تتسبب في إن اللحمة تفسد بسرعة، وكمان يُفضّل إنك تشيلي قطع الدهون اللي تكون موجودة على اللحمة من بره.

ولما بتيجي تطبخيها يُفضّل إنك تطلعيها وتحطيها في الثلاجة قبل الوقت اللي هتطبخيه فيها بـ10 ساعات؛ يعني ممكن تطلعي كيس اللحمة أول ما تصحي من النوم الصبح، ولما ترجعي من الشغل تشطفي اللحمة بالمية، وتسوّيها على النار بالطريقة اللي إنتِ عايزاها سواء مع الخضار أو تعملي بها كباب حلة أو أي صنف إنتِ عايزاه.



بس خلي بالك وإنتِ بتقسّمي اللحمة في أكياس الحفظ أو في الأطباق الفِل، إنك تحطي في كل كيس الكمية اللي تكفي لوجبة على حسب عدد أفراد أسرتك، علشان ما تضطريش إنك تجمّدي اللحمة اللي هتتبقى بعد ما تسيح؛ لأن تجميد اللحمة بعد تسييحها ممكن يسبب إن اللحمة تتلف أو يتغيّر طعمها.

وبعد ما تقسّميها تخلّصي من الهواء الزيادة اللي موجود في الكيس، وحطيه في الفريزر، ويُفضّل إنك تحطي اللحمة على سطح الفريزر مباشرة.

وعلى فكرة إنتِ ممكن تغسلي اللحمة وتشوّحيها على النار لمدة 5 دقايق قبل ما تشيليها في الفريزر مع شوية ملح وفلفل، وبعد كده تسيبيها تبرد خالص، وبعدين تقسّميها في الأكياس وتشيليها في الفريزر بنفس الطريقة اللي قولنا عليها، وبكده تبقى اللحمة جاهزة عندك، ولما تحتاجيها في أي وقت هتطلعيها من الفريزر وتحطيها على النار مباشرة ومش هتستني لما تسيح، وتعمليها بعد كده بالطريقة اللي إنتِ عايزاها.


أما اللحمة المفرومة فإنتِ ممكن تعصّجيها وتسيبيها تبرد قبل ما تشيليها في الفريزر، وتقسّميها على أكياس وتفرّغي منها الهواء، وبكده تبقى جاهزة عندك علشان تعملي بها صواني المكرونة بالبشاميل والجلاش باللحمة المفرومة والمسقعة وكمان تقدري تحشي بها البطاطس.

ودي طريقة تتبيل اللحمة المفرومة وهي إنك تجيبي بصلة وتقطّعيها لقطع صغيرة وتشوّحيها على النار في سمن أو زيت، وبعد ما البصل يتحمّر شوية حطي اللحمة المفرومة والبهارات والملح وسيبيها على النار لغاية ما تتعصج.



××××××××××


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




  • الطيور

لما بتيجي تحفظي الطيور الطازة غير المجمدة بتجيبيها وتغسليها كويس جداً من جوه ومن بره، وبعد كده تسيبيها لغاية لما تنشف، وبعد كده تحطيها في أكياس الحفظ الجافة، وتتأكدي إنك تفرغي الهوا كله منها.

ولما تيجي تطبخيها بتطلعيها من الفريزر، وبتسلقيها على طول مش لازم تستني لما تسيح.

وفيه حركة جامدة جداً ممكن تعمليها وهي إنك تجيبي الفراخ، وتخلي الفرارجي يقسّمها لك، ويخلي لك الصدور علشان تعمليها بانيه.

وبعد كده تاخدي وراك الفراخ وتغسليها وتشيليها في الفريزر، أما صدور الفراخ فبتتبليها وتشيليها متبلة في الفريزر، وبكده تبقى جاهزة عندك علشان تعملي بها طبق فراخ بانيه محمّر مع شيبسي ومكرونة أو تقطعيها لقطع ضغيرة وتعملي بها صينية نجرسكو أو طبق أرز بالفراخ والخضراوات.

ودي طريقة تتبيل الفراخ البانيه... وهي إنك تجيبي بصلة مفرومة وتحطي عليها ملح وفلفل أسود وبهارات وزبادي وعصير ليمون وخل، وبتقلبيهم كويس مع بعض مع عصر البصلة المفرومة علشان تنزل ميتها في التتبيلة، وبتحطي كل التتبيلة دي على الفراخ وتقلّبيها كويس، وتسيبي الفراخ بالتتبيلة في الثلاجة شوية، وبعد كده تقسّمي الفراخ المتبلة على الأكياس البلاستيك وتحطيها في الفريزر بنفس الطريقة اللي قولنا عليها قبل كده.



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
طيف
مـــدير المنتدى مطبخ نـــــــــــــــور الاسلام
مـــدير المنتدى مطبخ نـــــــــــــــور الاسلام
طيف


عدد المساهمات : 9476
رصيد نقاط : 28563
رصيد حسابك فى بنك نور : 171
تاريخ التسجيل : 28/06/2009
البلد البلد : مصر

بطاقة الشخصية
عـــائلــة نــــــــــور: 50

تابعى معايا علشان توفرى جهدك ووقتك فى رمضان Empty
مُساهمةموضوع: رد: تابعى معايا علشان توفرى جهدك ووقتك فى رمضان   تابعى معايا علشان توفرى جهدك ووقتك فى رمضان Icon_minitimeالثلاثاء أغسطس 24, 2010 8:34 pm

الشوربة والصلصة..
عامل مشترك في كل الأكلات




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




  • الشوربة

بتعتبر من الأطباق الأساسية على سفرة رمضان، وعلشان توفّري وقتك ممكن تعملي أنواع مختلفة من الشوربة وتقسّميهم على أكياس بلاستيك وتقفليهم كويس، بحيث إن الكيس ما يكونش فيه أي هوا، واحتفظي بهم في الفريزر، وكل يوم تطلعي كيس الشوربة اللي هتستخدميه وتحطيه على النار وفي خمس دقايق تكوني جهزتيها.

ومن أنواع الشوربة اللي ممكن تحفظيها الشوربة العادية أو المرق واللي بتطلع من سلق الفراخ أو اللحمة، بس قبل ما تحطيهم في الأكياس صفي الشوربة كويس من بواقي البصل والحبهان اللي فيها.

كمان ممكن تحفظي شوربة البطاطس وشوربة العدس وشوربة الخضار، بس دي بقى بتضربيها في الخلاط، وبعد كده تحطيها في أكياس بلاستيك في الفريزر وعند الاستعمال بتطلعيها وتحطيها على النار ومعاها كمية من اللبن، وبكده تقدري تعملي نوع شوربة كل يوم في رمضان في أسرع وقت.

ولما تيجي تطلعيهم عند الاستخدام حطيهم على نار هادية وهما مجمدين، وبكده يبقى طبق الشوربة جاهز معاكِ في خمس دقايق وبس.





××××××××××
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




  • صلصة الطماطم المسبكة

الصلصة عامل أساسي بيدخل مع معظم أصناف الخضار اللي ممكن تعمليها زي البامية أو الفاصوليا أو البسلة، وعلشان تسهلي على نفسك ممكن إنك تعملي كمية من الصلصة المسبكة وتشيليها في أكياس في الفريزر.

ودي الطريقة اللي بتسبّكي بها الطماطم..
وهي إنك تجيبي الطماطم وتضربيها في الخلاط، وبعد كده تصفيها وتحطيها على النار، وممكن تضيفي معاها كمية صغيرة جداً من السمنة، وتسيبيها على النار لغاية ما تتسبك أو كميتها تقل وتتسبك على النار، وبعد كده سيبيها تبرد، وبعد كده وزّعيها في الأكياس، وفرّغيها من الهوا واقفليها كويس وحطيها في الفريزر.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
تابعى معايا علشان توفرى جهدك ووقتك فى رمضان
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» لو فضلتم معايا وغيرتوش المحطة هتشوفوا اللى عمركم ماشفتوه بس خليكم معايا وكله حصرى لعيون منتدى نور الاسلام الغد المشرق
» الميت فى ايام مرضة أدركة شهر رمضان ولم يكم يقدر على الصيام وتوفى وعلية صيلم شهر رمضان
»  نغمات شهر رمضان المبارك رمضان 2010 mp3

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
نور الاسلام الافضل :: 

@ مطـــبخ نـــــــــــور الاســـــــــلام @ :: ***** مـــــأكولات طـــيف الشــــــــــــرقيــــــــــــــــة ****

-
انتقل الى: