نور الاسلام الافضل
اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة نور الاسلام
سنتشرف بتسجيلك
شكرا اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو 829894
ادارة المنتدي اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو 103798
نور الاسلام الافضل
اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة نور الاسلام
سنتشرف بتسجيلك
شكرا اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو 829894
ادارة المنتدي اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو 103798
نور الاسلام الافضل
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


قد يقول الانسان كلمة يسعد بها عمره كله وقد يقول كلمة يشقى بها عمره كله فاتق الله فى كلماتك وجوارحك واجعل انفاسك كلها تخرج فى طاعة الله . فان خرجت بعضها فى معصيته ..فاجتهد على تزكية الباقى منها واجعلها فى طاعتة واجتهد فى الطاعة كما اجتهدت فى المعصية<
 
البوابةالرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» الفيلم العربى الجوهرة
اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو Icon_minitimeالإثنين أغسطس 25, 2014 10:10 pm من طرف أبو أحمد

» مراجعة دين ترم ثانى جامدة للصف الاول الاعدادى
اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو Icon_minitimeالأحد مايو 05, 2013 8:49 pm من طرف lara858

» فسر حلمك عندنا
اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو Icon_minitimeالأربعاء ديسمبر 12, 2012 12:35 am من طرف خلود جمال

» تحميل برنامج skype 4 مسنجر سكاى بى Skype 4.0.0.215 - Final 2009 - التحدى
اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو Icon_minitimeالأحد مايو 20, 2012 3:07 pm من طرف he_105

» قنبلة مراجعة لمادة الدراسات الصف الاول الاعدادى ترم ثانى
اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو Icon_minitimeالجمعة أبريل 27, 2012 12:24 am من طرف دينار سعيد

» الحلى النوبية الغد المشرق
اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو Icon_minitimeالسبت يناير 28, 2012 11:29 pm من طرف مصطفى بقوري

» (طريقة البحث عن الفايروس وحذفـــه
اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو Icon_minitimeالجمعة يناير 27, 2012 6:38 am من طرف sherzad2008

» صور قمصان نوم مثيرة - صور قمصان نوم فاتن(فريق التحدى
اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو Icon_minitimeالخميس يناير 26, 2012 3:40 am من طرف totycat

» poem en Français كلمات حلوة "باللغة الفرنسية
اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو Icon_minitimeالخميس يناير 26, 2012 3:21 am من طرف totycat

» كلمات من القلب
اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو Icon_minitimeالثلاثاء يناير 24, 2012 3:39 am من طرف نور الاسلام

تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية reddit      

قم بحفض و مشاطرة الرابط نــــــــــور الاســــــــــلام على موقع حفض الصفحات

قم بحفض و مشاطرة الرابط نور الاسلام الافضل على موقع حفض الصفحات
نوفمبر 2024
الإثنينالثلاثاءالأربعاءالخميسالجمعةالسبتالأحد
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
اليوميةاليومية

 

 اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
طيف
مـــدير المنتدى مطبخ نـــــــــــــــور الاسلام
مـــدير المنتدى مطبخ نـــــــــــــــور الاسلام
طيف


عدد المساهمات : 9476
رصيد نقاط : 28563
رصيد حسابك فى بنك نور : 171
تاريخ التسجيل : 28/06/2009
البلد البلد : مصر

بطاقة الشخصية
عـــائلــة نــــــــــور: 50

اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو Empty
مُساهمةموضوع: اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو   اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو Icon_minitimeالأحد يناير 03, 2010 5:17 am

السلام عليكم و رحمه الله و بركاته
كل عام و انتم بخير و سعاده
اخواتى الاعزاء حبيت اقدم لكم اليوم طريقه اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو او لحمه الزنقات كلها مسميات لنفس النوع
هو عباره عن عامود من اللحمه يوجد فى فخد البقره و هو من الاصناف الرائعه و الشيك و اللذيذه و خاصه فى العزائم التى على الابواب وكمان بيعطى كميه كبيره و ممكن يتعمل قبل العزومه بمده ودا بيوفر مجهود كبير
الاخت الفاضله الزينب قدمته بطريقه صحيه للرجيم رائعه و دى طريقتى التى أقدمها باستمرار يا رب تعجبكم
بسم الله نبدأ
المقادير
عامود تلبينكو(عامودى وزنه 1 و نصف كيلو )
2 جزره (نقشرها و ناخذ منها عامودين )
2 بصله متوسطه
1 طماطم
فصوص ثوم
كرفس
ملح /فلفل/ جنزبيل /خيط
2 ملعقه سمن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الطريقه
نحضرالسيخ الخاص بالمشاوى (او سكين بحد طويل وهذا ما استخدمته ) و نبدأ نعمل فتحه فى منتصف العامود و نلف السكين و نضغط عليه للداخل كأننا بنقور اللحمه حتى نصل للناحيه الاخرى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نبدأ ندخل الجزر من الفتحه و نضغط عليه للداخل و الجزره التانيه من الناحيه الاخرى (ممكن بدل الجزر نعمل شقوق فى اللحم و نضع فصوص الثوم بها )
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نبدأ فى لف عامود اللحم بالخيط
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضع السمن فى الوعاء و عندما يسخن نضع اللحم
و نحمر اللحم من جميع الجهات بواسطه التقليب المستمرحتى تتحمر من جميع الجهات
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضع باقى الجزر و البصل و الثوم و الكرفس و الملح و الفلفل و الجنزبيل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثم نغطى الوعاء و نهدى النار و نتركها حتى تنزل مائها و تشربه مع التقليب من حين لاخرحتى تتسبك ثم نزودها مقدار كوب من الماء و نتركها حتى تنضج على نار هادئه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نتركها تبرد ثم نضعها فى التلاجه ثم نخرجها و نفك الخيط
و نقطعها بالسكين الكهرباء او العاديه ( بس تكون حاميه ) الى ترنشات غير سميكه و نصفى صوص اللحم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ترص فى طبق التقديم و يسخن الصوص و يوضع عليها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
و يمكن تقدم بارده بدون صوص
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
و يقدم جنبها خضار سوتيه او مشوى او بطاطس محمره و هذا ما يفضله الجميع
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
اخواتى الاعزاء ممكن توضع فى الفرزير فى علبه محكمه بعد تقطيعها بس بنفس ترتيبها و نخرجها يوم العزومه او الضيوف المفاجئه
ممكن بقسم العامود و اعمل نصفه بالجزر و نصفه بالثوم
اتمنى مكنش طولت عليكم و ان اكون وضحت لكم فكره جديده للتغيير
وكل عام وانتم بخير
اترككم فى رعايه الله و امنه
لا تنسونى فى الدعاء أكرمكم الله [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
رانا
نجم نجوم المنتدى
نجم نجوم المنتدى
رانا


عدد المساهمات : 8555
رصيد نقاط : 25658
رصيد حسابك فى بنك نور : 262
تاريخ التسجيل : 04/12/2009

اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو Empty
مُساهمةموضوع: رد: اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو   اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو Icon_minitimeالأحد يناير 03, 2010 6:08 am

اة كان نفسى فيها من زمان[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
طيف
مـــدير المنتدى مطبخ نـــــــــــــــور الاسلام
مـــدير المنتدى مطبخ نـــــــــــــــور الاسلام
طيف


عدد المساهمات : 9476
رصيد نقاط : 28563
رصيد حسابك فى بنك نور : 171
تاريخ التسجيل : 28/06/2009
البلد البلد : مصر

بطاقة الشخصية
عـــائلــة نــــــــــور: 50

اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو Empty
مُساهمةموضوع: رد: اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو   اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو Icon_minitimeالإثنين يناير 04, 2010 12:46 am

اطلبى اللى نفسك فيه
شبيك لبيك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
نور الاسلام الافضل :: 

@ مطـــبخ نـــــــــــور الاســـــــــلام @ :: ***** مـــــأكولات طـــيف الشــــــــــــرقيــــــــــــــــة ****

-
انتقل الى: