nona مـــدير المنتدى حـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــواء
عدد المساهمات : 5514 رصيد نقاط : 19819 رصيد حسابك فى بنك نور : 279 تاريخ التسجيل : 26/06/2009 البلد : مصر
بطاقة الشخصية عـــائلــة نــــــــــور: 50
| موضوع: طريقة عمل الفطير بالفراخ والبطاطس السبت يناير 09, 2010 4:52 am | |
| هايله هايله ومفيده وساخنننننننننننننننننننه بتدفي
المقادير للعجن
نصف كيلو دقيق فاخر -كوب لبندافئ-خميره بيره بحجم عين الجمل أو1معلقه كبيره خميره فوريه و 1معلقه كبيره بيكنج بودر -1/4 كوب زيت -3ملاعق كبيرة لبن بودره 3ملاعق كبيره سكر وماء دافئ للعجن - بيض ولبن لدهن الوش
مقادير الحشو فراخ مسلوقه ولو كانت بواقي عندك -بطاطس -جزر -فلفل اخضر -فصين توم -بصله مقطعه صغيره- فلفل اسمر وملح (وتشوحي البصل علي النار واضيفي اليها الفراخ متقطعه قطع صغيره ثم مكعبات من البطاطس والجزر وثم الفلفل واضيفي التوم والفلفل ا لاسمر والملح حتي تمام النضج ثم تترك لتبرد
العجين نضع الخمير في ماء دافئمع السكر 5دقائق لتتفاعل ثم نضننخل الدقيق مع البكينج بودر واللبن البودره جيدا تحطي المواد الجافه في طبق العجن ونعمل حفره في المنتصف ونضيف الزيت بالتدريج مع التقليب ثم الخميره مع السكر واللبن الزباديمع التقليب حتي تصبح عجينه ماساء ولينه وندهنطبق بالزيت ونضع العجينه فيه وندهن الوجهها ايضا ونتركها لمده ربع ساعه لتخمر او ثلث الساعه حسب درجه حراره الغرفه ثم نأتي للتشكيل ناخذ 2/3من العجين ثم نشكل دائره كبيره بفرد العجينه ونضعها في صنيه مدهونه بالسمن ومرشوشه بالدقيق بحيث ان يتدلا العجينه من اطراف الصنيه ثم نضع الحشو فوق العجين ونضبق عليه اطراف العجين وناخذ 1/3العجين الباقي ونعمل منها دائره اخري ونضعها فوق الحشو مع التاكد من التصاق حواف العجين السفلي مع العليا وندهن الوجه بالبيض واللبن المخفوق وعلي الفرن المسخن علي طول
وبالف هنا وجربوها هتدعولي | |
|
رانا نجم نجوم المنتدى
عدد المساهمات : 8555 رصيد نقاط : 25675 رصيد حسابك فى بنك نور : 262 تاريخ التسجيل : 04/12/2009
| موضوع: رد: طريقة عمل الفطير بالفراخ والبطاطس السبت يناير 09, 2010 5:02 am | |
| | |
|