طيف مـــدير المنتدى مطبخ نـــــــــــــــور الاسلام
عدد المساهمات : 9476 رصيد نقاط : 28563 رصيد حسابك فى بنك نور : 171 تاريخ التسجيل : 28/06/2009 البلد : مصر
بطاقة الشخصية عـــائلــة نــــــــــور: 50
| موضوع: محشى باذنجان بطريقه جديدة السبت يناير 09, 2010 10:24 pm | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] المقادير*** لحم مفروم بشوية دهن *بصل مفروم ناعم *معنوس وقليل من الشبت مفروم ناعم * بهارات الى بتحبيها وملح/تومة مفرومة ناعمة * [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] نحتاج قطع صغيرة طماطم اخضر وفلفل اخضر توضع على المحشى لسطح**** جبنة مزاريلا الطريقة *** كما فى الصورة نقع البادنجال بعد التنضيف الى عرض 3 اصابع ونقشره واحدة بوحدة كما يضهر فى الصورة يعنى مانشيل القشرة كلها ونتركه فى ماء مملح 10 دقايق بس [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] الجزء الاخر من البادنجال نقطعه شرايح طويلة ونشويه على طاوة مع قليل من الزيت ونقلبه مع ترك غطاء فوق الطاوة حتى يلين قليل وياخد لون احمر شوية [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] نحشى قطع البادنجال ونضع فوق كل حبة قطعة طماطم اخضر وفلفل بعدما يبردو شرايح البادنجال نعمل منهم شكل + ونضع كرات من الحشو فى الوسط ونلف الاطراف ونضع فوق كل حبة قطعة طماطام وقطعة فلفل اخضر [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] والشكل التانى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] وهدا شكلها بعدما لفيتها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] نضع القطع فى طاجين الفرن [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ناخد كوب بنخلط فيه قليل من الملح وملعقة طماطم معجون وفلفل اسود وتموة مبشورة و2 ملعقة زيت ونصبها فى الطاجين وندخله الفرن بعدما نغطى الطاجين بورق السلفر بعد 20 دقيقة ننزع السلفر من فوق الطاجين ونضع الجبنة فوق البادنجال ونتركها ربع ساعة ونخفظ حرارة الفرن شوية وحانجد ان مرق الطاجين جف شوية يعنى اكتمل النضج [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] وبس خلاص [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] شوفو اكلة ساهلة وسريعة بس طعمها وشكلها حلو جربوها وادعولى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ملاحظة**** ممكن نعمل القرعة الخضراء الكوسة ايظا بنقشرها زى البادنجال وبنفس الطريقة بنكمل وكان باقى شوية لحم مفروم عملته دوائر وتحته سبانخ مطبوخ مع البصل والبهارات عملته تحت وفوقه دوائر الكفتة (حلقات) وبعدها وضعته فى الفرن وقبل النضج بشوية وضعت بيظة فى كل حلقة كفتة وصار زى العش وزينته بكتشب وكنت طبعا مجهزة رز ملفلفل قدمته معاه وعملت بجانبه لسلاطة البطاطا والموزاريلا على شكل طيور وكدلك البادنجال فضل منه حبة صغيرة قطعتها مربعات وحمرتها فى سوية زيت وملح وفلفل اسود وبعدما بردت خلطت معها طماطم اخضر وفلفل وزيتون قطع صغيرة وبصلة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] جربوها وادعولى يابنات وصحة وعافية | |
|
الامل مـــدير المنتدى الفنـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــى
عدد المساهمات : 19301 رصيد نقاط : 51937 رصيد حسابك فى بنك نور : 577 تاريخ التسجيل : 08/11/2009 البلد : مصر
بطاقة الشخصية عـــائلــة نــــــــــور: 50
| موضوع: رد: محشى باذنجان بطريقه جديدة الأحد يناير 10, 2010 12:41 am | |
| | |
|
طيف مـــدير المنتدى مطبخ نـــــــــــــــور الاسلام
عدد المساهمات : 9476 رصيد نقاط : 28563 رصيد حسابك فى بنك نور : 171 تاريخ التسجيل : 28/06/2009 البلد : مصر
بطاقة الشخصية عـــائلــة نــــــــــور: 50
| موضوع: رد: محشى باذنجان بطريقه جديدة الأحد يناير 10, 2010 1:49 am | |
| | |
|