طيف مـــدير المنتدى مطبخ نـــــــــــــــور الاسلام
عدد المساهمات : 9476 رصيد نقاط : 28579 رصيد حسابك فى بنك نور : 171 تاريخ التسجيل : 28/06/2009 البلد : مصر
بطاقة الشخصية عـــائلــة نــــــــــور: 50
| موضوع: حتة اكله من مطبخ طيف هتندمى لو معملتيهاش السبت يناير 09, 2010 10:35 pm | |
| برنسيساتى وحشتونى كتير والحمد لله الولاد والاجازات والامتحانات مش مخليين ابراج فى عقلنا لكن ولووووووووو مهما كانت الابراج اللى طايره يظل المطبخ شغال فجيبتلكوا طبق من مطبخى انهارده اييييييييه حكايه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
اصل طبخة السنجارى توم وزيت وليمون كتير ما عدا ذلك فانتازيا وانا اموت فى الفانتازيا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] اولا السمك حيمر على عدة مراحل وقبل مروره على المراحل لازم يكون سمك كبير منظف مفتوح من النص زى الكتاب ونشيل عمود العظم اللى فيه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] 2 ك سمك وقاااااااااار [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
- مرحلة التتبيل
- مرحله الحشو
- مرحله الطبخ
- اخيرا الرز البسمتى وممكن عادى بالخلطه اللى اتحشى بها السمك
2 فص توم مهروس وعصيره 2 ليمونه 1 م ك مسترده ملح وفلفل يخلطوا مع بعض [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ويدعك بهم السمك جيدا ويترك ساعه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] تانى مرحله الحشو 1/2 راس توم مفروم مقسمه نصين 4 بصله كبيره شرائح واقسمه نصين 7 فلفل شرائح واقسمه نصين حزمه بقدونس وكسبره وكرات واقسمه نصين ملح وفلفل وتوابل سمك اقسمه نصين 1 م ك كارى 1/2 كيلو جمبرى مقشر ومنظف 1/2 كيلو سيبيا مقطعه شرائح علشان ما تتلخبطوش اول 5 مكونات حقسمهم نصين نص لمرحلة الطبخ والنص التانى حقسه نصين واخر مكونين حقسمه نصين نص للحشو مع نص الجمبرى والسيبيا ونص للرز مع الجمبرى واليبيا وودنك منيييييييييييييييييييين يا جحا الطريقه اخد م توم مفروم فى قليل من الزيت وتقلبتين واضع الكارى واقلب تقلبتين واضع السيبيا وعليها مايه لغايت لما تستوى وفى الاخر اضع الجمبرى تقلبتين واقفل النار [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] اخد الانصاص بتاعتى وعليها بهاراتى وعليهم السيبيا والجمبرى واشيل منهم شويه صغيرين للرز بعد ما صفيتهم والملح والفلفل سيبى مايه السلق على جنب واخلطهم مع بعض واحشى بهم السمك واخيط السمك [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ثالث مرحله الطبخ الانصاص المجمعه من مرحلة الحشو (التوم و البصل والفلفل والخضره والتوابل) لكن حستخدم نصهم للرز 3 طماطم كبيره مقطعه شرائح 1/2 كوب زيت 4 بطاطس كبيره مكعبات 1/2 كوب كبير عصير ليمون الطريقه احضر الصينيه واضع فيها جزء من مكوناتى وعليهم السمك وعليهم باقى المكونات والطماطم والبطاطس والليمون والزيت واسيبها تغلى على النار وادخلها الفرن لغايت لما تستوى والبطاطس يستوى والصوص ينشف وبالهنا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] واعمل فيهم شقوق بعد الدخول فى التسويه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] رابع مرحلة الرز 3 كوب رز بسمتى 2 م ك كارى 1 م ك كركم ماح وبهارات سمك النص التالت للحشو مع طماطمايه مكعبات الماء المتبقى من سلق السيبا والجمبرى والجمبرى والسيبيا اللى شايلاهم على جنب الطريقه كله على بعضه واظبط معيار المايه لغايت لما تستوى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | |
|
nona مـــدير المنتدى حـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــواء
عدد المساهمات : 5514 رصيد نقاط : 19818 رصيد حسابك فى بنك نور : 279 تاريخ التسجيل : 26/06/2009 البلد : مصر
بطاقة الشخصية عـــائلــة نــــــــــور: 50
| موضوع: رد: حتة اكله من مطبخ طيف هتندمى لو معملتيهاش الأحد يناير 10, 2010 3:39 am | |
| | |
|
طيف مـــدير المنتدى مطبخ نـــــــــــــــور الاسلام
عدد المساهمات : 9476 رصيد نقاط : 28579 رصيد حسابك فى بنك نور : 171 تاريخ التسجيل : 28/06/2009 البلد : مصر
بطاقة الشخصية عـــائلــة نــــــــــور: 50
| موضوع: رد: حتة اكله من مطبخ طيف هتندمى لو معملتيهاش الأحد يناير 10, 2010 10:33 am | |
| | |
|