نور الاسلام الافضل
موسوعة أكلات صيامى 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة نور الاسلام
سنتشرف بتسجيلك
شكرا موسوعة أكلات صيامى 829894
ادارة المنتدي موسوعة أكلات صيامى 103798
نور الاسلام الافضل
موسوعة أكلات صيامى 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة نور الاسلام
سنتشرف بتسجيلك
شكرا موسوعة أكلات صيامى 829894
ادارة المنتدي موسوعة أكلات صيامى 103798
نور الاسلام الافضل
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


قد يقول الانسان كلمة يسعد بها عمره كله وقد يقول كلمة يشقى بها عمره كله فاتق الله فى كلماتك وجوارحك واجعل انفاسك كلها تخرج فى طاعة الله . فان خرجت بعضها فى معصيته ..فاجتهد على تزكية الباقى منها واجعلها فى طاعتة واجتهد فى الطاعة كما اجتهدت فى المعصية<
 
البوابةالرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» الفيلم العربى الجوهرة
موسوعة أكلات صيامى Icon_minitimeالإثنين أغسطس 25, 2014 10:10 pm من طرف أبو أحمد

» مراجعة دين ترم ثانى جامدة للصف الاول الاعدادى
موسوعة أكلات صيامى Icon_minitimeالأحد مايو 05, 2013 8:49 pm من طرف lara858

» فسر حلمك عندنا
موسوعة أكلات صيامى Icon_minitimeالأربعاء ديسمبر 12, 2012 12:35 am من طرف خلود جمال

» تحميل برنامج skype 4 مسنجر سكاى بى Skype 4.0.0.215 - Final 2009 - التحدى
موسوعة أكلات صيامى Icon_minitimeالأحد مايو 20, 2012 3:07 pm من طرف he_105

» قنبلة مراجعة لمادة الدراسات الصف الاول الاعدادى ترم ثانى
موسوعة أكلات صيامى Icon_minitimeالجمعة أبريل 27, 2012 12:24 am من طرف دينار سعيد

» الحلى النوبية الغد المشرق
موسوعة أكلات صيامى Icon_minitimeالسبت يناير 28, 2012 11:29 pm من طرف مصطفى بقوري

» (طريقة البحث عن الفايروس وحذفـــه
موسوعة أكلات صيامى Icon_minitimeالجمعة يناير 27, 2012 6:38 am من طرف sherzad2008

» صور قمصان نوم مثيرة - صور قمصان نوم فاتن(فريق التحدى
موسوعة أكلات صيامى Icon_minitimeالخميس يناير 26, 2012 3:40 am من طرف totycat

» poem en Français كلمات حلوة "باللغة الفرنسية
موسوعة أكلات صيامى Icon_minitimeالخميس يناير 26, 2012 3:21 am من طرف totycat

» كلمات من القلب
موسوعة أكلات صيامى Icon_minitimeالثلاثاء يناير 24, 2012 3:39 am من طرف نور الاسلام

تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية reddit      

قم بحفض و مشاطرة الرابط نــــــــــور الاســــــــــلام على موقع حفض الصفحات

قم بحفض و مشاطرة الرابط نور الاسلام الافضل على موقع حفض الصفحات
نوفمبر 2024
الإثنينالثلاثاءالأربعاءالخميسالجمعةالسبتالأحد
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
اليوميةاليومية

 

 موسوعة أكلات صيامى

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
طيف
مـــدير المنتدى مطبخ نـــــــــــــــور الاسلام
مـــدير المنتدى مطبخ نـــــــــــــــور الاسلام
طيف


عدد المساهمات : 9476
رصيد نقاط : 28563
رصيد حسابك فى بنك نور : 171
تاريخ التسجيل : 28/06/2009
البلد البلد : مصر

بطاقة الشخصية
عـــائلــة نــــــــــور: 50

موسوعة أكلات صيامى Empty
مُساهمةموضوع: موسوعة أكلات صيامى   موسوعة أكلات صيامى Icon_minitimeالإثنين مارس 08, 2010 3:39 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



هامبورجر البطاطا بالبسلة والرز



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


- كوب رز أبيض.
- حبة بطاطا متوسطة الحجم مغسولة ومتقشرة ومتقطعة شرائح.
- كوب ونصف بسلة مسلوقة.
- رغيف خبز مقطع قطعاً صغيرة.
- معلقتين كمون.
- فص ثوم مفروم.
- معلقتين بقدونس مفروم.
- ملح وفلفل أسود مطحون.
- معلقتين زيت زيتون.
- صلصة حراقة أو "Hot sauce" "للتقديم".



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



1- اسلقي الرز عن طريق إنك تحطيه في ميه مغليّة فيها ملح لمدة 15 دقيقة أو لحد ما يبقى طري، وبعد كده صفيه من الميه كويس.

2- في الوقت اللي الأرز بيتسلق فيه، اسلقي البطاطا في حلة فيها ميه مغلية وملح "لمدة 15 دقيقة أو لحد ما تطرى"، وبعد كده صفيها من الميه كويس.

3- أحضري طبقاً كبيراً وحطي فيه البطاطا واهرسيها بالشوكة لغاية ما تبقى عجينة، ضيفي إليها الأرز والبسلة وقطع الخبز والكمون والثوم والبقدونس والملح والفلفل وقلبيهم مع بعض كويس.

4- ابدئي في تشكيل الخليط السابق على شكل أقراص تُشبه أقراص الهامبورجر.

5- سخني الزيت على النار كويس واقلي فيه أقراص الهامبورجر لمدة عشر دقائق، مع مراعاة التقليب من حين لآخر عشان يِحمر.

6- طلعيه من الزيت وحطيه في طبق التقديم وحطي معاه الصلصة الحارة، ممكن مع الطبق ده تعملي بطاطس محمرة.





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




مكرونة بالباذنجان الرومي والكوسة



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


- نص كيلو مكرونة مسلوقة.
- نص كيلو باذنجان رومي.
- 3 حبات كوسة.
- كوب كبير عصير طماطم.
- 5 فصوص ثوم مفرومين.
- كوب زيت زيتون أو ذرة.
- معلقة كبيرة زعتر.
- ملح و فلفل.
- شرائح زيتون أسود أو أخضر مخلل "للتزيين".



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



1- أحضري الكوسة والباذنجان وقطعيهم شرائح متوسطة السمك.

2- بلي الكوسة والباذنجان بخليط مكوّن من: "معلقة صغيرة ثوم مفروم + معلقة صغيرة زعتر + معلقتين زيت الزيتون" وقلبيهم كلهم مع بعض كويس وسيبيهم لمدة ساعة.

3- بعد مرور الساعة شغلي الشواية على درجة حرارة متوسطة، وابدئي في شواء الباذنجان والكوسا.

4- سخني الزيت المتبقي على النار وضيفي إليه الكمية المتبقية من الثوم المفروم، وقلبيه على النار لمدة خمس دقائق أو لغاية ما تلاقيه لونه بقى ذهبي، ضيفي إليه عصير الطماطم والملح والفلفل وسيبيهم على النار لمدة ربع ساعة.

5- بعد مرور ربع ساعة ضيفي إلى الخليط السابق الخضار المشوي والمكرونة المسلوقة وقلبيهم مع بعض وسيبيهم على النار لمدة خمس دقائق.

6- جهزي طبق التقديم وحطي فيه المكرونة والخضار المشوي وزيّني الطبق بشرائح الزيتون.






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





خضار سوتيه بالذرة



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


- 2 حبة فلفل أخضر مقطعة عيدان متوسطة الحجم.
- 2 حبة فلفل أحمر مقطعة عيدان متوسطة الحجم.
- 3 حبات جزر مقطعة عيدان متوسطة الحجم.
- 4 حبات كوسة مقطعة عيدان متوسطة الحجم.
- 6 فصوص ثوم مفرومين.
- نص علبة عيش الغراب.
- علبة ذرة صغيرة.
- نص حزمة زعتر أخضر.
- ربع كوب صغير زيت ذرة أو عباد الشمس.
- ملح وفلفل.



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



1- أحضري عيش الغراب وقطعي كل قطعة فيه إلى نصين، وكل قطعة ذرة إلى قطعتين.

2- سخني معلقتين زيت على النار، وبعد كده ضيفي إليه الكوسة والجزر وقلبيهم مع بعض لمدة خمس دقائق.. بعد مرور خمس دقائق ضيفي إليهم الزعتر وسيبيهم مع بعض على النار لمدة ربع ساعة مع مراعاة التقليب من وقت لآخر.

3- سخني معلقتين زيت على النار، وضيفي إليهم عيش الغراب والفلفل الأخضر والأحمر، وقلبيهم كلهم مع بعض على النار لمدة خمس دقائق، بعد مرور خمس دقائق ضيفي إليهم الذرة الصغيرة والملح وقلبيهم كلهم مع بعض لمدة عشر دقائق أو لغاية ما تلاقي إن الذرة وعيش الغراب استوا.

4- أحضري طبق التقديم وحطي فيه جميع الخضراوات.







[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





كوسة بالحمص



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


- كيلو كوسة.
- ربع كيلو حمص طبيخ.
- بصلة مقطعة قطعاً صغيرة.
- 5 فصوص ثوم مفروم.
- حبة فلفل أحمر مقطعة قطعاً صغيرة.
- 3 أكواب عصير طماطم.
- ربع كوب زيت ذرة.
- ملح وفلفل.



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



1- أحضري الحمص واغسليه كويس وبعد كده انقعيه لمدة ساعتين في الماء، بعد مرور الساعتين اغلي الحمص في الماء كويس لغاية ما يستوي، وبعد كده صفيه من الماء.

2- أحضري الكوسة واغسليها كويس وبعد كده قطعيها شرائح طويلة.

3- سخني الزيت على النار، وبعد كده ضيفي إليه البصل، وقلبيه كويس لغاية ما لونه يبقى ذهبي، لما تلاقي إن البصل لونه بقى ذهبي ضيفي الثوم المفروم وقلبيهم مع بعض لمدة خمس دقائق، وبعد كده ضيفي إليهم عصير الطماطم والفلفل الأحمر وسيبيهم لمدة ربع ساعة على النار مع التقليب من وقت لآخر.

4- بعد مرور ربع ساعة ضيفي الكوسة والملح والفلفل والحمص وسيبيهم على النار لمدة ربع ساعة أو لغاية ما تلاقي إن الحمص والكوسة استوا، ممكن إنك تضيفي ميه لو حسيتِ إن الأكل قوامه سميك.

5- بعد ما الكوسة تستوي اغرفيها في أطباق التقديم، ممكن مع الطبق ده إنك تعملي طبق أرز بالشعرية أو أرز أبيض.




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الامل
مـــدير المنتدى الفنـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــى
مـــدير المنتدى الفنـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــى
الامل


عدد المساهمات : 19301
رصيد نقاط : 51937
رصيد حسابك فى بنك نور : 577
تاريخ التسجيل : 08/11/2009
البلد البلد : مصر

بطاقة الشخصية
عـــائلــة نــــــــــور: 50

موسوعة أكلات صيامى Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعة أكلات صيامى   موسوعة أكلات صيامى Icon_minitimeالإثنين مارس 08, 2010 4:10 pm

تسلم الايادى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
موسوعة أكلات صيامى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
نور الاسلام الافضل :: 

@ مطـــبخ نـــــــــــور الاســـــــــلام @ :: ***** مـــــأكولات طـــيف الشــــــــــــرقيــــــــــــــــة ****

-
انتقل الى: