طيف مـــدير المنتدى مطبخ نـــــــــــــــور الاسلام
عدد المساهمات : 9476 رصيد نقاط : 28563 رصيد حسابك فى بنك نور : 171 تاريخ التسجيل : 28/06/2009 البلد : مصر
بطاقة الشخصية عـــائلــة نــــــــــور: 50
| موضوع: دجاج محشي ومشوي علي السيخ الغد المشرق الجمعة يونيو 11, 2010 1:39 pm | |
| بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم ورحمه الله تعالي وبركاته [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] مهم انا من قبل نزلت طريقه الدجاج المحشي بالفريكه وعجب كتير ولله الحمد مهم انا سويت من يومين دجاج محشي بنفس الحشوه بس الطريقه غير يلا تعالوا نشوف المقادير دجاجه مغسوله ومنظفه كويس جدا -كاس فريكه مغسوله كويس ومنقوعه في المويه اقل شي ساعه -بهارات مشكله -سمن او زيت بس السمن يعطي الفريكه طعم يجنن -قرفه مطحونه -ملح -فلفل اسود - مويه حاره -بصله كبيره مقطعه صغير -علي طرف الملعقه شويه صفار زعفران -شويه زيت
الطريقه اول شيء بعد ما نغسل الفريك كويس جدا وننظفه من الحصي وننقعه نصفيه من المويه حق النقع ونضعه في قدر علي النار مع ملعقه كبيره سمن فارم او اي نوع متوفر عندك [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نقلب كويس الفريكه مع السمن ونشوحه لمده 5 دقايق حتي يتشرب السمن ويكتسب نكهه مميزه من السمن وهنا شكله بعد ما شوحته [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نضع فلفل اسود وملح علي البصله ونفركها كويس [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نضع البصل فوق الفريك اللي شوحناه ونقلب كويس لمده دقيقتين [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نضيف المويه الحاره فوق الفريك ونضبط الملح ونضيف باقي البهارات ونقلب كويس ونضعه علي نار هادئه حتي يكتمل النضج [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نجيب الدجاجه بعد ما نغسلها كويس جدا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]بعد ما استوي الفريك نبدا في حشو الدجاجه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نجيب ورقه قصدير ونفردها علي رخامه المطبخ ونضع عليها الدجاجه بعد ما كملنا حشوها من عند الرقبه ومن فتحه البطن ونسكرها كويس باعواد الخله الخشب ونخلط شويه زيت مع صفار الزعفران وندهن الدجاجه كويس جدا مثل الصوره [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ونرشها بملح خفيف علشان الطعم بس ونجيب سيخ الشوي حق الفرن وندخله في الدجاجه علشان نسبتها فيه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نلف الدجاجه بعد ما سبتنا السيخ حق الشوي كويس جدا بالقصدير [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ندخل السيخ في الفرن ونسبته مكانه ونكون مسخنين الفرن قبل علي درجه حراره 180 والصوره تبين انا وضعت ورقه قصدير تحت الدجاجه في صنيه الفرن علشان اي سوائل تنزل ن الدجاجه اثناء الشوي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]وبعد مرور ساعه نشيل القصدير نحاول الا نخرب شكل الدجاجه واحنا بنشيل القصدير ونحاسب علي ادينا من حراره الفرن ونسيب الدجاجه ساعه كمان تكمل النضج وتكتسب لون رائع والصور الجايه تبين [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]الطعم يا بنات يجنن والشكل زي ما انتوا شايفين اممممممممممممممممممممممم [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]وصوره كمان [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]جربوها يا بنات هاتعجبكم باذن الله تعالي في امان الله وحفظه ورعايته | |
|