جاسمين مـــدير المنتدى السياحى
عدد المساهمات : 1029 رصيد نقاط : 7919 رصيد حسابك فى بنك نور : 20 تاريخ التسجيل : 05/01/2010
| موضوع: طريقة عمل شاورمة الفراخ بالصور الغد المشرق الجمعة يونيو 11, 2010 7:56 pm | |
| 1- صدور دجاج الكميه الي تحتاجيها 2- نص كاس زيت زيتون 3-نص كاس عصير ليمون واذا يزيد افضل بعد 4- بهار اسود او ابيض وفلفل احمر وملح 5- وادا تحبي حطي علبة روب زبادي
للعجينه :3 كاسات طحين كاس وربع ماء ملعقه كبيره خميره فوريه شوي ملح وملعقه كبيره سكر بيضه
السلطه :
خس مفروم طماطم مقطع شرائح او مكعبات مخلل خيار صلصة طحينة وشطه وماء مقادير انتي تحدديها على حسب الكمية
الطريقه .
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
1- نحط الجاج في حافظه نصب الزيت والليمون والبهارات والملح والزبادي ان حبيتي ونتركهم بالثلاجه يوم كامل افضل واحسن
2- بعد يوم من نقع الدجاج في الخلطه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] 3- نخد صدور الدجاج على صاج او مقلى تيفال ونقليه مع شريحة زبده حوالي ربع الزبده ونشويها لحد ما تحمر مش شرط تنضج بالكامل لا شوي فقط تحمير
4- نقطع الدجاج شريح مستطيله بعد التحمير الخفيف
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
1- نخلط الطحين والملح والخميره والسكر والماء
2- نتركها ساعه كامله ونص لحد ما تخمر العجين
3- المقدار هيكفي 15 خبز قسميها بتسوي 15
هيكون رقيق ما تخافيش عادي لمن تخبزيها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
4- بنحتاج صاج تيفال لو مش عندك مش مشكلة ممكن في مقلى تيفال مش مخدوش علشان ما يحرق الخبز
5- نفرد العجينه الي قطعناها وكورناها وفردناها بالنشابه مش مهم يكون دائري تمام
6- نخبزه ونلحظ بين كل خبز لزوم ننظف الصاج حتى ما يحرق الخبز ويصير اسود ومر طعمه
7- بعد ما خبزناهم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
8- ناخذ الحشو ونحط الخس والصلصة والمخلل ونلفها عادي
| |
|