ملاك رئيس تحرير جـــريدة نور الاسلام
عدد المساهمات : 5941 رصيد نقاط : 21747 رصيد حسابك فى بنك نور : 150 تاريخ التسجيل : 09/08/2009 البلد : مصر أم الدنيا
بطاقة الشخصية عـــائلــة نــــــــــور: 50
| موضوع: اتعلموا الطبخ واحدة واحدة ارجو التثبيت السبت يونيو 12, 2010 10:37 pm | |
| [size=24] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
السلام عليكم اهلا بيكم اعضاء وعضوات اسرة نور الاسلام طبعا معظم الستات والبنات بيعرفوا يطبخواو ده طبعا بحكم العادة لكن انا لاحظت ان الجيل الجديد مش بيحب الطبيخ وله الطبخ ويمكن كمان بيسلقوا البيض بالعافية بسبب الدراسة او شغلهم او معندهمش وقت انهم يتعلموااو انهم شافوا ان الطبيخ حاجة مش سهلة وفى نفس الوقت حاجة مملة وعلشان كدا قررت اننا نساعدهم ونساعد اى حد عاوز يتعلم سواء عضو او عضوة هاتقولو لى العضوات ماشى لكن الاعضاء ليه هاقولكم مش يمكن يكون مسافر وقاعد لوحده او صادفت الزوجة تعبانة او نزلت اجازة يموت هو بقى من الجو وميكولش اكلة جات على باله ونفسه يكلها معلش طولت عليكو انا عارفة ان المقدمة طويلة وعلشان كدا هانزل هنا وبطريقة مبسطة ودقيقة وبشرح وافر طرق عمل للاكلات المصرية علشان محدش يبقى عنده اى حجة ويقول مش عارف وبكدا تكون الفكرة وضحت للجميع وفى انتظار تفاعلكم ومشاركتكم وانا هابتدى بشرح عمل المحشى بالصور واحدة واحد وبطريقة ميسرة
| |
|
ملاك رئيس تحرير جـــريدة نور الاسلام
عدد المساهمات : 5941 رصيد نقاط : 21747 رصيد حسابك فى بنك نور : 150 تاريخ التسجيل : 09/08/2009 البلد : مصر أم الدنيا
بطاقة الشخصية عـــائلــة نــــــــــور: 50
| موضوع: رد: اتعلموا الطبخ واحدة واحدة ارجو التثبيت السبت يونيو 12, 2010 10:40 pm | |
| [size=21]محشي الكرنب
المكونات
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
- كرنبة متوسطة لاسرة مكونة من اربعة اشخاص - ½ 2 كوب كبير ارز مصري - ½ كوب زيت ذرة - نصف ملعقة صغيرة بهارات - ربع ملعقة صغيرة فلفل - ربع ملعقة بابريكا (فلفل حلو) - 3 بصل كبير الحجم - 2 حزمة بقدونس - 1 حزمة شبت - 2 ملعقة صغيرة ملح - 2 مكعب مرقة ماجي - كيلو لحم قطع مسلوق سابقا - ½ 2 كوب مرقة لحم - 4 حبات طماطم - 4 ملاعق كبيرة صلصلة طماطم - ¼ كوب ماء
تحضير الارز [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ينقع الارز في اناء به ماء فاتر لمدة ساعة ونصف وبعد ذلك نغسله للتخلص من المادة النشوية الموجوده به ويصفي بعد ذلك
تحضير الكرنبة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يوجد طريقتان لتحضير الكرنبة:
الاولى:
ينزع لب الكرنبة وتسلق دون تقطيع (كاملة) على وجهها (لتتخللها المياة) في ماء مغلي به كمون
لمدة 4-5 دقائق
مع ملاحظة ان تكون العروق لينة بعد الانتهاء من سلقها [size=16]ويجب مراعاة عدم ترك الورق مده كبيرة لكي لا يهتري ويصعب لفه الثانية:كما موضح في الصور (الطريقة المستخدمة هنا)نقطع ورقة ورقة وننزع منها العروق وبعد الانتهاء من التقطيع نضع القدر على النار به ماء بالكمون لنسلق الورق على مجموعات لحين الانتهاء من جميع اوراق الكرنبة مع ملاحظة ان تكون العروق لينة بعد الانتهاء من سلقهاويجب مراعاة عدم ترك الورق مده كبيرة لكي لا يهتري ويصعب لفه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]الورق المقطع[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نضع القدر على النار بها ماء بالكمون استعداد للسلق[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نبدأ في سلق ورق الكرنب على مجموعات[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]وبعد دقيقتان من وضع ورق الكرنب في الماء المغلى نخرجه على مصفاة ونضع غيره وهكذا الى ان ننتهي من جميع الورقتحضير الحشوة[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]- ½ 2 كوب كبير ارز مصري - ½ كوب زيت ذرة- نص ملعقة صغيرة بهارات - ربع ملعقة صغيرة فلفل - ربع ملعقة بابريكا (فلفل حلو)- 3 بصل كبيرة الحجم- 2 حزمة بقدونس- 1 حزمة شبت- 2 ملعقة صغيرة ملح- 2 مكعب مرقة ماجي- 4 حبات طماطم- 2 ملعقة كبيرة صلصلة طماطم- ¼ كوب ماءتحضير عصير الطماطم[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نضرب الطماطم مع 2 مكعب ماجي وملعقتين طعام صلصة و نصف كوب زيت وملح و¼ كوب ماء في الخلاط لتصبح عصير الحشوة[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نضرب البصل في الخلاط (مجروش)نفرم البقدونس و الشبت فرما ناعماومن ثم نقوم بخلط جميع المكونات في طبق كبيرالارز و البصل المجروش والبقدونس و الشبت المفروم فرما ناعما و(عصير الطماطم والماجي و الزيت و الملح) الذي اعددناه مسبقاًونضيف الى الخليط البهارات و البابريكا و الفلفل الاسود[ [/size][/size] | |
|
ملاك رئيس تحرير جـــريدة نور الاسلام
عدد المساهمات : 5941 رصيد نقاط : 21747 رصيد حسابك فى بنك نور : 150 تاريخ التسجيل : 09/08/2009 البلد : مصر أم الدنيا
بطاقة الشخصية عـــائلــة نــــــــــور: 50
| موضوع: رد: اتعلموا الطبخ واحدة واحدة ارجو التثبيت السبت يونيو 12, 2010 10:42 pm | |
| | |
|
ملاك رئيس تحرير جـــريدة نور الاسلام
عدد المساهمات : 5941 رصيد نقاط : 21747 رصيد حسابك فى بنك نور : 150 تاريخ التسجيل : 09/08/2009 البلد : مصر أم الدنيا
بطاقة الشخصية عـــائلــة نــــــــــور: 50
| موضوع: طريقة عمل الهامبرجر الأحد يونيو 13, 2010 5:09 am | |
| | |
|
ملاك رئيس تحرير جـــريدة نور الاسلام
عدد المساهمات : 5941 رصيد نقاط : 21747 رصيد حسابك فى بنك نور : 150 تاريخ التسجيل : 09/08/2009 البلد : مصر أم الدنيا
بطاقة الشخصية عـــائلــة نــــــــــور: 50
| موضوع: طريقة عمل الكبدة الاسكندراني الأحد يونيو 13, 2010 5:12 am | |
| طريقة عمل الكبدة الاسكندراني
المقادير/كيلو كبدة مقطعة شرائح رفيعة ثوم مدقوق البهارات شطة ( فلفل حار ) ناشفة فلفل حار أو رومي مقطع شرائح
عصير ليمونة الطريقة :- تبلي الكبدة بالثوم و البهارات والليمونو الملح ، و دعيها فى التتبيلة لمدة نصف ساعة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]- نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الثوم المدقوق ونقلبه ثم نضع الكبدة ونقلب و ستظهر فوراً الرائحة الطيبة ، ونخفض الحرارة بعد أن يتغير لون الكبدة و نضيف حلقات الفلفل الأخضر ليكمل نضجه مع الكبدة و نغطيها و نتركها ربع ساعة و لا داعي لإضافة الماء . [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] و بعد ذلك نرفع الغطاء و نقلب جيداً حتى تتشرب مائها و تتحمر فى زيتها. [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] - قدميها ساخنة مع الخبز و سلطة الطحينة و السلطة الخضراء والبطاطس المحمرة . [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | |
|
ملاك رئيس تحرير جـــريدة نور الاسلام
عدد المساهمات : 5941 رصيد نقاط : 21747 رصيد حسابك فى بنك نور : 150 تاريخ التسجيل : 09/08/2009 البلد : مصر أم الدنيا
بطاقة الشخصية عـــائلــة نــــــــــور: 50
| موضوع: شاورمـــة فـــــراخ بالبطــاطس الأحد يونيو 13, 2010 5:20 am | |
| | |
|
ملاك رئيس تحرير جـــريدة نور الاسلام
عدد المساهمات : 5941 رصيد نقاط : 21747 رصيد حسابك فى بنك نور : 150 تاريخ التسجيل : 09/08/2009 البلد : مصر أم الدنيا
بطاقة الشخصية عـــائلــة نــــــــــور: 50
| موضوع: صدور الفراخ بالجبنة الموتزاريلاا الأحد يونيو 13, 2010 5:21 am | |
| صدور الفراخ بالجبنة الموتزاريلاا
المقادير:صدور دجاج جبنة موزريلا بقسماط بصل فليفله (فلفل بارد) فلفل اسود ملح طحين بيضتين عيدان الأسنانالطريقة:نفتح الصدور من النص ونععمله زي الاستيك [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ونحط عليه فلفل وملح من الناحيتين ونقطع بشكل شرائح طويله الفلفل والبصل والموزاريلا و المشروم يكون جاهز[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ونحط من كل حاجة شريحه[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ونلفه ونثبته بعيدان الأسنان "الخلل"[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ونجهز الدقيق والبقسماط والبيض في اطباق ونبدأ نحطه في الدقيق وبعدها البيض وبعدها البقسماط وبعدها نقليه في الزيت بس عشان نحمره شويه وبعدها نكمل طبخه في الفرن ويكون بالشكل ده[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | |
|