ميدو عضو فعال
عدد المساهمات : 176 رصيد نقاط : 6152 رصيد حسابك فى بنك نور : 20 تاريخ التسجيل : 03/07/2009
| موضوع: طريقة عمل صينية الرقاق باللحمه المفرومه بالصور/ فريق التحدي الأحد يونيو 13, 2010 12:50 am | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
طبعا صينية الرقاق من الأكلات اللى بنحبها كلنا وبتكون اساسى على سفرة العيد الاضحى وفى رمضان وناس كتير بتعشقها وبتطلبها على مدارالعام
تعالو نشوف طريقة عملها بالتفصيل دة شكل الرقاق قبل ما يتعمل للى ماتعرفش شكله
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير :- ــــــــــــــــــ عشر وحدات رقاق شوربة وتفضل الشوربة الدسمة لحمة مفرومة ومعصجة وطبعا بتكون اللحمة عليها ملح وفلفل اسود وكذلك الشوربة
الطريقة :-ـ ــــــــــــــــ
نحضر صينية مستديرة اكبرقليلا من حجم وحدات الرقاق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ندهن الصينية سمن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ونبدأ ببل وحدات الرقاق بالشربة الساخنة حتى تطرى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعد ان نضع خمس رقاقات نقوم بوضع اللحمة المعصجة فى النصف وفردها ببطء
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ولا تجعليها تصل لنهاية الرقاقة فتسقط فى الصينية او تقع اثناء التقطيع ، اجعلى مسافة صغيرة باقية بدون لحمة عليها
وبعد ذلك قومى برص الخمس رقاقات المتبقية فوق اللحمة المفرومة مع بلها بالشوربة كمافعلنا فى الخمس رقاقات السابقة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وهناك طريقتين للتسوية طريقة قديمة وطريقة حديثة
الطريقة القديمة ــــــــــــــــــــــــــ تسوى صينية الرقاق على البوتجاز من اعلى عن طريق لف الصينية على نار هادئة وعندما تحمر من اسفل ( ولكى تعرفى ذلك يرفع حرفها بحرص بحرف السكين ) ثم يتم قلبها فى صينية شاى مستديرة وتدهن الصينية مرة اخرى سمن ويعاد اليها الرقاق مرة اخرى وتسوى بنفس الطريقة
الطريقة السريعة والسهلة ــــــــــــــــــــــــــــــــــ بعد رص الصينية يدهن وجهها سمن وتسوى فى فرن البوتاجاز بنفس طريقة تسوية المكرونة بالبشاميل ولكنها تحتاج صبر من ست البيت
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] لتكون جاهزة بهذا الشكل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] وتقطع بهذا الشكل
ملحوظة هامة ـــــــــــــــــــــ فى ناس بتحبها مقرمشة وفى ناس بتحبها طرية للى بيحبوها طرية لازم تغطيها باحكام بعد تسويتها بفوطة او قطعة قماش حتى لا يتسرب لها هواء ويطريها البخار
واللى بيحبوها ناشفة تترك كما هى والهواء بيقرمشها وبألف هنا وشفا والطريقة دى بتاعتى مش منقولة الصور بس اللى نقلتها لكم لشرح الخطوات | |
|