nona مـــدير المنتدى حـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــواء
عدد المساهمات : 5514 رصيد نقاط : 19802 رصيد حسابك فى بنك نور : 279 تاريخ التسجيل : 26/06/2009 البلد : مصر
بطاقة الشخصية عـــائلــة نــــــــــور: 50
| موضوع: مناقيش/التحدى الثلاثاء يونيو 15, 2010 6:26 am | |
| مجموعة معجنات باشكال مختلفه لكن بعجينه واحده مقادير العجينه اكواب دقيق 3 ملاعق حليب بودرة ملعقة ونص خميرة نص ملعقة بيكنق بودر شوية ملح وملعقة او م ونص سكر 3_4 م ك زيت زيتون او زبدة الى تحبيه وماء او حليب للعجن الطريقة: اولا ناخد الخميرة وندوفها فى نص كوب مية دافيه مع والسكر ونخليها لعند ترتفع وفى هذا الوقت نجيب الدقيق والملح والبكينق بودروحليب البودرة ونخلطهم مع بعض وبعدين نجيب الزبدة شوية زيت ونفركها كويس مع الدقيق وهذه خطوة مهمه وبعدين لما الخميرة تترفع نضيفها عليها ونعجن كويس يعنى كل ما كان العجن اكثر بتكون اخف والذ ونشيبها تختمر ونقسمها ونعمل بيها الاشكال المطلوبة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] نسيبها تختمر انا ساعات نص ساعة واذا عندى وقت ساعه ونبدا باول شكل وهو المراوح اولا: المراوح [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] والحشوة هنا كانت عبارة عن: لحم مفروم معصج مع بصل وبهارات بالطريقة العادية وضفت ليه زيتون وبقدونس وجبنه تشدر وبطاطس مسلوقه نعملهم كور ونحشى بيهم المراوح وتقدرى تستخدمى اى حشوة تحبيها ثالثا : السمكة الحشوة كانت عبارة عن تونه مع شويه شطه وزيتون وجبنه فيلادلفيا نخلطهم مع بعض ونحشى بيها الى تبيه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] رابعا: الوردة نحشيها جبنه مع سبانج مطبوخة بالطريقة العادية ومرة هده حشيتها جبنه للتوضيح بس والمعجنات الاولات عملت حشوة السبانخ [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [size=21]خامسا: ورد الجورى وفى العادة نحشيها جبنه كيرى او مثلثات مع شوية زعتر هالمرة زيتون للتوضيح [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] سادسا: المعجنات الملفوفة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [/size] | |
|