طيف مـــدير المنتدى مطبخ نـــــــــــــــور الاسلام
عدد المساهمات : 9476 رصيد نقاط : 28563 رصيد حسابك فى بنك نور : 171 تاريخ التسجيل : 28/06/2009 البلد : مصر
بطاقة الشخصية عـــائلــة نــــــــــور: 50
| موضوع: تعالوا ندمس الفول بالبيت و نعمل أحلي طبق فول بيتي 100% بالصور من مطبخي الغد المشرق السبت يونيو 12, 2010 12:34 am | |
| السلام عليكم و رحمة الله و بركاتهبسم الله الرحمن الرحيمطريقة تدميس الفول بالبيت امممم [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]المقادير و الطريقه معانجيب الفول الكميه اللي عايزاها ( انا بعمل نصف كيس الفول تقريبا 400 جرام )ننقيه كويس من القش او اي شوائب و الفول الغير صالح ( الفول اللي فيه نقط سوداء )و نغسل الفول بالماء و نصفيه من ماء الغسل و ينقع بالماء لمده لا تقل عن 12 ساعهمثلا من بالليل لتاني يوم و نراعي كمية الماء علشان الفول هيشرب الميه و يتضاعف حجمههنا غسلت الفول و نقعته في الميه[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]تاني يوم ده كان شكله شوفي حجمه بقي ازاي[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]هنصفيه من ماء النقعو نحطه في الدماسه المخصصه لتدميس الفول و نضيف الماء لغاية ما يغمر الفول و يزيد ب 2 سم و يرفع عالنار حتي يغليبعد الغليان تهدئ النار عالآخر و تغطي الدماسه و يترك عالنار الهادئه جداااااا بعد نص ساعه نضع 1 ملعقة صغيره بيكنج بودر و تقلبي علي طول( تلاحظي فوران الفول و ده دليل علي صلاحية البيكنج بودر و تقلبي من تحت لفوق حتي يتوزع البيكنج بودر في الفول كله و تغطي الدماسه و يترك علي نار هادئه جدااااهنا اول ما حطيت البيكنج بودر شوفي الفوران ازاي[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نغطي الدماسه و يترك عالنار الهادئه و كل ربع ساعه تقلبيه كويس من تحت لفوق و تلاحظي كمية الماء و اذا احتاج زودي ميه مغليهو يترك عالنار لمدة ساعتين و نص و ده شكله بعد ساعتين و نص ناضج كويس و القشره مستويه عالاخر[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]اول ما يستوي و تطفي النار تكوني محضره ليمون كتير مثلا علي الكميه اللي عملتها بحط 4 ليمونات وسط و نعصر نص كمية الليمون و تقلبي الفول كله و تعصري الباقي عالوش و ده هيحفظ لك الفول دون تغيير لونه طول فترة استخدامههنا حطيت الليمون[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ممكن تحتفظي بيه زي ما هو بالثلاجه و تطلعي الكميه اللي عايزاها و تستخدميها و ممكن توزعي الفول باكياس التلاجه و تحطيها بالفريزر هنا الفول تاني يوم أخذت منه كميه أعمل بيها طبق فول بالطماطمشوفي لونه ازاي فاتح و متغيرش و لا أغمق [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]سخنت الفول بالمايكرويف لمدة دقيقتين بس و هرسته بالشوكهو حطيت شوية زيت بالطاسه التيفال و حطيت طماطم مقطعه صغير و ملح و كمون و قلبت الطماطم شويه و حطيت عليها الفول المدمس و قلبت الخليط و حطيته في طبق التقديم و ممكن تعملي الفول بالطريقه اللي تعجبك [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]و بالهنا و العافيه | |
|